Svarbiausias žiemos sezono akcentas – Europos uždarų patalpų čempionatas – kovo 3-5 dienomis vyks Serbijoje. Normatyvai į šias pirmenybes šį sezoną pakluso tik šuolininkei į aukštį Airinei Palšytei ir rutulio stūmikei Giedrei Kupstytei, tad Vilniuje prie jų gali prisijungti dar keli lengvaatlečiai.

Beje, būtent rutulio stūmimo rungtis turėtų tapti LLAF taurės varžybų puošmena: joje G.Kupstytė susigrums su dukart olimpine prizininke Austra Skujyte.

„Šiek tiek kariauju su Achilo skausmais, bet juda viskas gera linkme. Kankinuosi su viena koja, nevisai veikia kairė pėda, tad dabar didelį dėmesį skiriu jai. Tikrai viliuosi, kad „išlipsiu“ iš skausmų pilnai“, – apie problemas pasitinkant žiemos sezoną prabilo A. Skujytė.

Daugiakovininkė Vilniuje išbandys jėgas ne tik rutulio stūmimo, bet ir 60 m barjerinio bėgimo rungtyse.

„Pasirinkau dalyvauti rutulio stūmimo rungtyje, nes jai netrukdo Achilas. Treniruotėse šuolių daug dar nesu atlikusi, todėl šios penkiakovės rungtys atkrito ir liko barjerai. Pasibandžiau, žiūriu, kad bėgti kaip ir galiu. Noriu išlįsti ir pasitikrinti, kokia situacija“, – pasakojo A. Skujytė.

Visą penkiakovę sportininkė viliasi įveikti po trijų savaičių vyksiančiame Lietuvos čempionate ir ten užsitikrinti bilietą į Europos pirmenybes.

„Atskirai po vieną rungtį kaip ir galiu praeiti, bet kaip bus, kai sudėsiu visas į krūvą... Gali būti, kad po tokio finišo vėl reikės daug laiko, jog atsigaučiau. Visas viltis dedu į Lietuvos čempionatą“, – teigė daugiakovininkė.

Kita šalies lengvosios atletikos žvaigždė A.Palšytė dėl starto LLAF taurės varžybose dar nėra apsisprendusi. Trečiadienį Vokietijoje vykusiose komercinėse varžybose lietuvė pranoko olimpinę čempionę Ruth Beitią ir tapo varžybų nugalėtoja. Vis dėlto šuolininkė neprognozuoja, ar jos kūnas spės atsistatyti dar vienam startui.

Tuo tarpu sidabrą iš Europos jaunių čempionato praėjusiais metais parvežusi Urtė Baikštytė sostinės manieže šokinės. Šios varžybos kylančiai žvaigždei šiemet bus jau trečiosios – jose ji tikisi pasiekti geriausią sezono rezultatą.

„Žiemos sezonui pradėjau ruoštis rugsėjo mėnesį, bet traumų išvengti nepavyko. Nebuvo taip, kad tos traumos trukdytų pasiruošimui, tiesiog teko dirbti mažesniais krūviais. Pasiruošti pavyko gana gerai, dar reikia sutvarkyti techninius dalykus ir tada bus dar geriau. Pati fizinė būklė yra tikrai gera, – tikino U.Baikštytė. – LLAF taurės varžybos yra vienos svarbiausių žiemos sezone. Turėjau jau du startus, dar nepavyko išpildyti to, kam esu pasiruošusi, tad Vilniuje tikiuosi pasiekti geriausią sezono rezultatą.“

Šuolininkė teigė, kad sostinės maniežas jai mielas, o ir jame galima šokti aukštai.

„Vilniaus maniežas man patinka, kartais tenka ten ir treniruotis, esu pripratusi. Koks maniežas bebūtų, tokiame ir reikia dalyvauti, manau, viskas bus gerai“, – šyptelėjo šiaulietė.

LLAF taurės varžybų pradžia – 12 valandą. Varžybų nugalėtojai, kurie pasieks Europos uždarų patalpų čempionato normatyvų lygio rezultatus, bus apdovanoti piniginiais prizais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)