Keturiskart „Australian Open“ čempionas (2004, 2006, 2007 ir 2010 m.) R. Federeris laimėjo pirmuosius du setus, tačiau jo varžovas baltos vėliavos nekėlė ir netrukus rezultatą išlygino – 2:2.

Lemiamą penktąjį setą R. Federeris laimėjo penktąjį ir šeštąjį geimus, išsiveržė į priekį 4:2, ir pergalės iš rankų nepaleido.

Didžiajame finale R. Federeris kovos su ispano Rafaelio Nadalio (ATP-9) ir bulgaro Grigoro Dimitrovo (15) poros nugalėtoju. Turnyro prizų fondą sudaro 50 mln. Australijos dolerių.

„Trečiojo seto pradžioje jaučiausi tvirtai, o varžovas strigo. Tuomet netikėtai jis atsipalaidavo, o aš negalėjau atlikti padavimo taip gerai, kaip norėjau. Tuomet „kraujavimą“ buvo sunku sustabdyti. Negalėjau sugrąžinti savo ritmo. Kai žaidi taškas į tašką nėra lengva“, – po pergalės kalbėjo R. Federeris.

„Pabaigoje viskas įvyko taip greitai. Jau buvau beprarandąs tikėjimą. Niekuomet net drąsiausiose svajonėse negalvojau, kad taip toli nužengsiu Melburne. Turiu pora dienų atsikvėpti. Negalėčiau būti laimingesnis“, – tikino šveicaras.

Tik 17-ą vietą ATP reitinge užimantis R. Federeris savo triumfo Didžiojo kirčio turnyruose laukia nuo 2012 metų, kai laimėjo Vimbldone. Nuo tada maestro pralaimėjo tris Didžiojo kirčio turnyrų finalus – dvejus Vimbldone (2014 ir 2015 metais) ir „US Open“ (2015 metais).

Būdamas 35 metų ir 176 dienų amžiaus jis yra vyriausias žaidėjas nuo 1974 metų australo Keno Rosewallo, žaidžiančių vieno iš keturių Didžiojo kirčio turnyrų finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)