Atrankos varžybose lietuvė distanciją įveikė per 1 min. 08,34 sek. ir buvo pati greičiausia tarp 29 varžybų dalyvių, patekdama į vakare vyksiantį finalą.

Rūtai priklauso šios rungties pasaulio rekordas – 1 min. 04,35 sek.

Šioje rungtyje taip pat startavusi Agnė Šeleikaitė atstumą įveikė per 1 min. 13,23 sek. ir į finalą nepateko.

R. Meilutytė taip pat plaukė 50 metrų peteliške atrankos varžybose, atstumą įveikė per 27,61 sek. ir į finalą pateko su penktu rezultatu. Taip pat į šios rungties finalą prasimušė Beatričė Kanapienytė (28,28 sek. – 8-as rezultatas).

R. Meilutytei priklauso šios rungties Lietuvos rekordas – 27,14 sek. Olimpinė čempionė sekmadienį taip pat planuoja dalyvauti 50 metrų krūtine ir 50 m laisvuoju stiliumi plaukimo varžybose.

Taip pat į 200 metrų laisvuoju stiliumi ir 100 metrų nugara distancijų finalus pateko Danas Rapšys, į 100 metrų peteliške varžybų plaukimo finalą iškopė Deividas Margevičius, o Andrius Šidlauskas prasimušė į 200 metrų plaukimo krūtine ir 50 metrų plaukimo krūtine varžybų finalus.

50 metrų laisvuoju stiliumi varžybų finale plauks Darijus Astrauskas.

Tai – pirmosios šio sezono varžybos 50 m baseine. Pernai „Flanders Speedo Cup“ varžėsi penki šalies sportininkai – D. Rapšys, A. Šidlauskas, D. Margevičius, D. Astrauskas ir Povilas Strazdas. Jie parsivežė 4 aukso ir 2 sidabro medalius. Varžybos buvo itin sėkmingos Danui Rapšiui: jis ne tik pasiekė naują Lietuvos rekordą 200 m nugara rungtyje, bet ir įvykdė Olimpinį ,,A" normatyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)