Informatoriaus tapatybę dar prieš filmo premjerą skelbia išsiaiškinusi pačios Rusijos žiniasklaida.

„Nemanau, kad Rusijos lengvąją atletiką jau dabar galima grąžinti į tarptautinę šeimą. Aukščiausiame lygmenyje niekas nepasikeitė – pokyčiai tik imituojami. Gerai žinomi treneriai, susitepę dopingu, toliau eina savo pareigas – kelias garsias pavardes aš įvardijau ir prieš kameras. Mūsų šalyje apskritai nėra jokios antidopingo kultūros“, – sutikimą bendrauti su ARD žurnalistais komentavo A. Dmitrijevas.

26-erių vidutinių nuotolių bėgikas, iki šiol nepagarsėjęs aukštais pasiekimais, patikino neketinantis bėgti iš šalies, jei jo liudijimas Rusijoje bus sutiktas nepalankiai.

„Galiu užtikrinti, kad už interviu pinigų negavau. Net jei jų siūlytų, atsisakyčiau. Ne dėl pinigų taip elgiuosi. Tikiu, kad kova su dopingu gali vykti ir Rusijoje. Bet pažanga tikrai nebus greita“, – sakė A. Dmitrijevas.

Primename, kad Rusijos dopingo skandalas prasidėjo 2014 metais, kuomet ARD prakalbino kitą vidutinių nuotolių bėgikę Juliją Stepanovą. Sportininkė su savo vyru, buvusiu Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) darbuotoju Vitalijumi Stepanovu sutiko bendradarbiauti su Vokietijos žurnalistais ir padėjo iškelti į viešumą valstybės globojamą dopingo sistemą. Paskelbtas žurnalistinis tyrimas privertė veiksmų imtis Tarptautinę lengvosios atletikos federaciją (IAAF) ir Pasaulinę antidopingo agentūrą (WADA). Vėliau prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pavadino sutuoktinius „judais“, jie pabėgo iš Rusijos, o dabartinė poros gyvenamoji vieta slepiama dėl jų pačių saugumo.

Daliai Rusijos sportininkų, įskaitant visą lengvaatlečių rinktinę, buvo uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, praėjusių metų pabaigoje Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomendavo atšaukti visas Rusijoje planuotas rengti tarptautines varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)