Ateinantį sezoną „Klaipėdos“ komandą sudarys jauniai ir jaunimas, o nuo 2018 metų – tik jaunimas (iki 23-ejų metų).

Beveik visi naujos komandos nariai pastaruosius du sezonus atstovavo Klaipėdos sporto klubui „Vėtrungė“. Ateinantį sezoną „Klaipėdos marškinėlius vilkės 19-mečiai Justas Beniušis ir Osvaldas Šakinis, 18-mečiai Rojus Adomaitis, Arvydas Birenis, Svajūnas Strakšys ir Kazimieras Ramonas bei 17-mečiai Zigmas Derkintis, Denas Masiulis ir Romas Zubrickas. „Klaipėdos“ komandoje yra ir viena mergina – 17-metė Gabrielė Jucevičiūtė.

„Visi komandos nariai – klaipėdiečiai. Dviratininkai noriai treniruojasi ir nekantriai laukia naujo sezono, – sakė „Klaipėdos“ komandos treneris Artūras Šiugždinis. – Šiuo metu dirbame dviejų savaičių bendro fizinio rengimo treniruočių stovykloje Klaipėdoje. Dviratininkai treniruojasi po du kartus per dieną. Didžiąją stovyklos dalį oro sąlygos leido treniruotis ir lauke – sportininkai mynė kroso dviračių pedalus. Buvome sulaukę svečio – mus aplankė elitinės Prancūzijos komandos „Ag2r La Mondiale“ narys Gediminas Bagdonas. Penktadienį (sausio 6 d.) išbandysime jėgas Lietuvos dviračių treko skrečo ir daugiakovės čempionate Panevėžyje. Vasario pradžioje ketiname vykti į trijų savaičių treniruočių stovyklą Ispanijoje, o pirmieji startai numatyti kovo mėnesį Belgijoje.“

Anot A. Šiugždinio, ateinantis sezonas komandai bus pereinamasis.

„Kitais metais apsižvalgysime, lenktyniausime jaunių ir jaunimo varžybose Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Belgijoje, o didesnių planų turime 2018 metams. Mėginsime jėgas lenktynėse, kuriose startuoja geriausios Europos jaunimo komandos“, – teigė treneris.

„Klaipėdos“ komandos vadovas V. Šiugždinis pasidžiaugė, kad atsirado rėmėjų, patikėjusių projekto perspektyva.

„Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie didelį potencialą turinčios komandos. Norisi, kad talentingi vaikinai turėtų tinkamas sąlygas tobulėti, siekti gerų rezultatų ir vėliau papildyti profesionalų gretas. Džiugu, kad atsirado rėmėjų, palaikančių mūsų idėją. Esu įsitikinęs, kad komandos dviratininkai garsins savo miestą Klaipėdą ir Lietuvą“, – sakė Seulo olimpinių žaidynių čempionas Artūras Kasputis, kuris yra vienas „Ag2r La Mondiale“ komandos sporto direktorių.

Komandos pristatymą numatoma surengti vasario pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)