„2016-aisiais padarėme tai, ką norėjome padaryti – ir rezultatų, ir šokio tobulinimo prasme. Per Europos čempionatą pasiekėme netgi daugiau, nei tikėjomės. Nesitikėjome medalio. Metai labai sėkmingi“, – teigė V. Golodneva.

Gegužę Europos čempionate Lenkijoje V. Golodneva ir V. Lacitis iškovojo bronzos medalius.

Nedaug iki apdovanojimų pakylos trūko ir pasaulio pirmenybėse Danijoje.

Lapkritį vykusiame pasaulio čempionate lietuviai liko ketvirti – laipteliu aukščiau nei 2015-aisiais, kai geriausios pasaulio klasikinių šokių poros varžėsi Lietuvoje.

2015 metų žemyno pirmenybėse V. Golodneva ir V. Lacitis buvo šešti.

„Metų pradžioje buvo ir blogų rezultatų. Buvo ir nuopuolių. Buvo ir trenerių pretenzijų. Artėjant metų viduriui, Europos čempionatui, susiėmėme. Pradėjome daugiau treniruotis, daugiau pastangų įdėti. Tai davė rezultatą“, – pasakojo V. Golodneva.

Metus V. Golodneva ir V. Lacitis užbaigė būdami penktoje pasaulio ir tokioje pat „Grand Slam“ reitingo vietoje. Paskutinėse metų varžybose Šanchajuje (Kinija), kur vyko „Grand Slam“ serijos varžybos, vilniečiai taip pat užėmė penktąją vietą.

„Vieta nėra bloga, todėl rezultatu likome patenkinti. Tiesa, liko dalelė nepasitenkinimo savo šokiu, nes savijauta nebuvo tokia, kokios tikėjomės. Ruošėmės intensyviai, fizinė forma buvo gera, bet galbūt aklimatizacijos veiksnys neleido pasirodyti geriau“, – kalbėjo V. Golodneva.

Laiko atsikvėpti V. Golodneva ir V. Lacitis daug neturi. Sausio 4 dieną pora išvyksta į stovyklą Ispanijoje, o sausio 7-ąją jau dalyvaus „World Open“ serijos varžybose Madride.

„Todėl ypatingų švenčių sutikimo net neplanavome. Kelias dienas pailsėjome ir vėl intensyviai ruošiamės. Geroje formoje privalome būti jau metų pradžioje“, – teigė Veronika.

Šokėja pabrėžė, kad „Grand Slam“ turnyrai kitąmet liks prioritetiniai.

„Pirmiausia juos planuojame, treniruotes deriname prie jų. Po to jau Europos ir pasaulio čempionatai Jau aptarėme, ką darysime toliau, ką reiktų pakeisti, patobulinti. Tai susiję su choreografija, techniniais elementais. Jau turime planą šiems metams“, – kalbėjo V. Golodneva.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)