„Warriors“ nelaimėjo NBA čempionų žiedų

Šiandien galbūt tai jau ir neatrodo keistai, tačiau įsibėgėjus praėjusių metų NBA sezonui buvo sunku patikėti, lygos čempione taps ne „Golden State Warriors“.

Pagerinę NBA pergalių per reguliarųjį sezoną rekordą (73/9), „Warriors“ krepšininkai finale akis į akį stojo su LeBrono Jameso vedama Klivlando „Cavaliers“ ekipa – ta pačia, kurią 2014-2015 m. finalo serijoje nugalėjo 4-2.

Stepheno Curry vedamų „karių“ startas finalo serijoje buvo daugiau nei įtikinamas. Serijoje iki keturių pergalių Steve‘o Kerro auklėtiniai išsiveržė į priekį 3-1 ir... pralaimėjo seriją 3-4. „Cavaliers“ tapo pirmaja komanda NBA istorijoje, kuri laimėjo finalo seriją atsilikdama 1-3.

Serijos atomazga, kaip gerame įtempto siužeto trileryje, įvyko paskutinę paskutinių rungtynių minutę, kuri prasidėjo esant lygiam rezultatui (89:89), o bendras visos serijos taškų rezultatas tuo metu taip pat buvo lygus 699-699. Nors paskutinę „Cavs“ pergalę nulėmė Kyrie Irvingo tritaškis „į veidą“ S. Curry (93:89), pagrindiniu serijos herojumi tapo ir didžiausius laurus prisiėmė LeBronas Jamesas.

„Karaliaus“ vedama „Cavaliers“ komanda tapo pirmąja istorijoje komanda, laimėjusia finalo seriją atsilikdama 1-3. Taip pat nuo 1978-ųjų nė viena komanda nebuvo laimėjusi žiedų žaisdama paskutines rungtynes išvykoje. L. Jamesui pavyko padaryti viską.

„Leicester“ laimėjo Anglijos čempionatą

Premier lyga, Leicester City

Visgi turbūt dar labiau stebinantis įvykis už „Warriors“ fiasko buvo Anglijos futbolo „Premier“ lygos titulas, kuris atiteko „Leicester“ komandai. Epochoje, kurioje skirtumai tarp didžiųjų ir mažųjų klubų nuolatos auga, „lapės“ sugebėjo pateikti bene pačia didžiausią sensaciją.

Treneris Claudio Ranieri suformavo nepramušamą gynybą, o Riyadas Mahrezas ir Jamie Vardy nesiliaudami bombardavo varžovų vartus tiksliais smūgiais. Iki 2015-2016 m. sezono praktiškai niekam nežinomas J. Vardy išgarsėjo visame pasaulyje ir netgi buvo pakviestas į Anglijos rinktinę, su kuria keliavo į Europos čempionatą.

Stebinančiame sezone, kuriame klimpo visi Anglijos futbolo flagmanai, galimybę pakovoti dėl čempiono titulo turėjo Londono „Arsenal“, tačiau „kanonieriai“ taip pat užstrigo lemiamu momentu ir liko antri.

Netikėtas „Leicester“ triumfas dar įspūdingiau atrodo žvelgiant į šio sezono įvykius „Premier“ lygoje. Nors „lapės“ privertė pasitempti didžiuosius klubus, pačios vėl atsidūrė tarp vidutiniokų ir apskritai balansuoja ant iškritimo iš elitinio Anglijos diviziono ribos.

Islandija – Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje

Atsidūrusi Prancūzijoje vykusio Europos čempionato F grupėje, Islandija buvo laikoma viena iš rinktinių, kurios pirmenybes paliks jau po pirmojo etapo. Tačiau viskas klostėsi toli gražu ne taip.

Favoritėmis grupėje buvo laikomos Austrija ir Portugalija, tačiau lyderėmis netikėtai tapo Islandija ir Vengrija. Jei Portugalija sugebėjo išsikapstyti ir vėliau tapo Europos čempione, Austrija turnyre patyrė visišką fiasko, o islandai apskritai sukūrė vieną didžiausių turnyro sensacijų.

Efektingos islandų sirgalių skanduotės ir plojimai rankmis varė šiurpą visam pasauliui. Ypač tada, kai mažytės šalies rinktinė turnyro aštuntfinalyje 2:1 palaužė Anglijos futbolininkus, vėliau sumaišytus su žemėmis gimtinėje.

Į ketvirtfinalį islandai pateko pirmą kartą istorijoje. Ir nors jame 2:5 pralaimėjo Prancūzijai, į gimtąjį kraštą, skirtingai nei anglai, šiauriečiai grįžo kaip tikri tautos herojai.

Olimpinio baseino vanduo pažaliavo

Rio de Žaneiro olimpinis basein

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse būta sensacingų pergalių ir skaudžių favoritų nesėkmių, tačiau bene pats keisčiausias ir netikėtai didelio dėmesio sulaukęs įvykis užfiksuotas olimpiniame baseine. Per naktį jame vandens spalva iš mėlynos virto žalia. Netrukus paaiškėjo, jog tai įvyko dėl vandens valymo sistemos sutrikimo.

„Vandens spalva pakito, nes tinkamai nesuveikė valymo filtrai“, – teigė žaidynių organizatoriai, o pažaliavusio baseino nuotraukos lyg virusas plito po viso pasaulio žiniasklaidos kanalus.

Žaliame vandenyje vyko moterų šuolių nuo 10 m tramplino varžybos, o kitame pažaliavusiame baseine – visa eilė vandensvydžio turnyro mačų. Nors vaizdas ir buvo efektingas, netrūko besiskundžiančių, kad šis vanduo kėlė neįprastą akių graužimą.

„Tour de France“ čempionas trasoje bėgo į kalną

Chrisas Froome'as

Dar vienas, bene siurrealistiškiausias ir Lietuvoje menkai nušviestas metų sporto epizodas užfiksuotas daugiadienėse dviračių lenktynėse „Tour de France“. Siaurame pravažiavime po susidūrimo su motociklu įvyko dviratininkų griūtis, į kurią pateko ir tuometinis lenktynių lyderis Chrisas Froome‘as.

Jo dviratis griūties metu buvo sugadintas nepataisomai, tačiau pats britas nepasimetė. Geltonus lyderio marškinėlius vilkėjęs 31-erių sportininkas nusprendė Mont Ventoux įkalnę.. įveikti bėgdamas.

Kurį laiką lenktynių lyderis iš tikrųjų bėgo palaikomas greta trasos išsirikiavusių fanų, o šio epizodo akimirkos žaibiškai ėmė plisti po socialinius tinklus. Netrukus „Sky“ komanda savo žvaigždei sugebėjo rasti pakaitinį dviratį, ant kurio sėdęs Ch. Froome‘as sėkmingai užbaigė 12-ąjį etapą, sugebėjo išsaugoti pirmąją vietą bendroje įskaitoje, o vėliau trečią kartą karjeroje tapo „Tour de France“ lenktynių čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)