„Būtų labai šaunu, jei egzistuotų konkretus atsakymas, kaip reikia iškovoti F-1 pasaulio čempiono titulą. Sėkmė toli gražu nepriklauso nuo vieno žmogaus: be lenktynininko, dar yra komanda, taip pat yra automobilis ir daug jo sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, mechaninės problemos.

Jei sezono metu jums dešimt kartų atsisakys variklis, jūs nesugebėsite laimėti, nors ir vairuosite pačią greičiausią mašiną. Bet kurį pilotą labiausiai jaudina jo rezultatas ir mokėjimas atiduoti visas jėgas komandos labui. Tai komandinis sportas, vienas čia nieko nepasieksi.

Man atrodo, kad taip pat per mažai yra įvertinamos ir fizinės apkrovos – mums tenka daug treniruotis, kad galėtumėme per lenktynes atiduoti visas jėgas ir susikoncentruoti ties vairavimu. Galiausiai mūsų sporte yra svarbūs visi faktoriai – jei būsi blogos fizinės formos, vadinasi, nebūsi pasiruošęs ir psichologiškai.

Iškovoti titulą yra be galo sunku, bet aš nesiruošiu sustoti. Aš judu link savo svajonės – čempiono regalijų ir nesiruošiu sustoti ir padarysiu viską, kas yra mano jėgoms. Šiuo momentu tai yra vienintelis mano gyvenimo tikslas“, – teigia V. Bottas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.