„Aš esu laimingas žmogus, nes siekiau savo svajonės ir įgyvendinau savo vaikystės siekius, visą karjerą praleidęs sporte, kuri įsimylėjau būdamas vos 12-os metų. Aš susitikau su savo idealais laikytais varžovais ir lenktyniavau su geriausiais jų pastaruosius 20 metų. Aš dirbau su garsiausiais treneriais ir sumaniausiais vadybininkais ir esu jiems dėkingas už palaikymą. 2016 metai yra šio skyriaus pabaiga“, – parašė B. Wigginsas.

Rugsėjo 15-ą dieną programišių grupuotė „Fancy Bear“, kuri manoma yra iš Rusijos, publikavo 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvių, turėjusių Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) leidimą vartoti draudžiamus sporte vaistus savo terapijai, sąrašą. Jame buvo ir B. Wigginso pavardė.

B. Wigginsas yra penkiskart olimpinis, aštuonissyk pasaulio čempionas ir 2012 metų „Tour de France“ lenktynių nugalėtojas.

B. Wigginsas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse tapo labiausiai tituluotu Didžiosios Britanijos sportininku, kuomet dviračių treko komandų persekiojimo lenktynėse iškovojo aukso medalį. Tai buvo jo penktas aukso ir aštuntas olimpinis medalis per visą karjerą. Britas taip pat pasiekė planetos rekordą, per vieną valandą nuvažiavęs 54 km 526 m.

B. Wigginsas taip pat dėkojo savo žmonai ir vaikams, kurių palaikymas jam padėjo pasiekti visų tikslų.