Elektrėniškiams įvarčius pelnė Aurimas Gaidauskas, Povilas Verenis, Deividas Kazlauskas, Aivaras Bendžius ir Aimas Fiščevas.

Svečių gretose pasižymėjo Artūras Katulis, Rokas Bazys ir Konstantinas Isajevas.

Visas dešimt rungtynių laimėjusi „Energija“ (30 tšk.) pirmauja čempionate, o „Juodupė“ (20 tšk.) užima trečią vietą.

Jau pati rungtynių pradžia kur kas geresnė buvo „Energijos“ komandai, kai trečią susitikimo minutę puikią formą šiuo metu demonstruojantis Elektrėnų klubo gynėjas A. Gaidauskas (2:29, Edvinas Boroška rez. perdav.) tiksliu smūgiu iš toli įmušė pirmą šeimininkų įvartį (1:0).

Antro įvarčio gausiai susirinkusiems aistruoliams reikėjo laukti kiek daugiau nei penkias minutes. Povilas Verenis (7:38, A. Bendžiaus ir Iljos Četvertako rez. perdav.) greitoje atakoje sulaukė tikslaus A. Bendžiaus perdavimo ir vienu lietimu nukreipė ritulį į vartus (2:0).

Deficitą „Juodupės“ ekipai sušvelninti pavyko pirmo kėlinio viduryje, kuomet A. Katulis (10:52, Marselio Baikejevo rez. perdav.) sulaukė puikaus perdavimo per visą aikštę ir atsidūręs vienas prieš vartininką atliko tikslų metimą (1:2).

Kėlinio pabaigoje E. Boroška atliko metimą link vartų, o D. Kazlauskas (17:57, E. Boroškos ir A. Fiščevo rez. perdav.) tiksliai nukreipė ritulį į vartus, o „Energija“ kėlinį baigė pirmaudama rezultatu 3:1.

Komandos pirmame kėlinyje žaidė itin drausmingai ir nei karto nepažeidė taisyklių.

Antrame kėlinyje „Energija“ visiškai perėmė ritulio kontrolę ir nuolatos kūrė pavojingas progas. Vos tris metus per kėlinį varžovams leidusi atlikti „Energija“ nors ir atakavo, tačiau įmušti įvarčiu nesisekė.

Antrame kėlinyje komandos pirmą kartą pažeidė taisykles, kai „Juodupės“ ekipoje prasižengė M. Baikejevas (25:11), o „Energijos“ – Vytautas Jagelavičius (27:08).

Trečio kėlinio pradžioje „Juodupė“ surengė greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs R. Bazys (40:54, M. Baikejevo rez. perdav.) sugrąžino intrigą į rungtynes ir svečių deficitą sumažino iki minimumo (2:3).

Nors ir praleido greitą įvartį, tačiau toliau rungtynėse iniciatyvą išlaikė „Energijos“ ledo ritulininkai.

Likus žaisti vos kiek daugiau nei minutę K. Isajevas (58:52, M. Baikejevas rez. perdav.) atliko metimą iš vidutinio nuotolio, o ritulys rikošetu įskriejo į vartus. „Juodupė“ sušvelnino santykį (3:4).

Susitikimo pabaigoje „Juodupės“ treneriai vartininką Aurimą Uscilą pakeitė šeštu aikštės žaidėju, tačiau jau po aštuonių sekundžių elektrėniečiai perėmė ritulį, o A. Fiščevas klasiškai - kitu lazdos galu - baigė ataką ir įmušė įvartį į tuščius vartus (5:3).

„Energija“ šiose rungtynėse atliko 35 metimus (10, 16 ir 9), o tuo metu „Juodupė“ - 24 (15, 3 ir 6).

„Energijos“ vartus gynė Elvinas Karla, tuo tarpu „Juodupės“ vartų sargas rungtynėse buvo taip pat „Energijai“ atstovaujantis A. Uscila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją