Pirmą kartą Lietuvoje viešėjusį Šropšyro grafystėje įsikūrusios mokyklos atstovą Stepheną Welti sužavėjo Vilniaus architektūra, parkai, muziejai. Jis domėjosi švietimu mūsų šalyje, lankėsi mokyklose ir universitetuose.

Tačiau didžiąją viešnagės dalį teniso specialistas praleido apžiūrinėdamas šios sporto šakos infrastruktūrą sostinėje. Didžiausią įspūdį jam paliko SEB arena, kurioje treniruojasi ir Vilniaus teniso akademijos auklėtiniai. S.Welti susitiko su VTA direktoriumi Ramūnu Grušu bei vyriausiaja akademijos trenere, Lietuvos moterų rinktinės kapitone Edita Liachovičiūte.

„Esu dėkingas už laiką, kurį jie praleido su manimi, pasakodami, kaip veikia VTA. Edita man aprodė visą infrastruktūrą. Mane sužavėjo kortai, treniruočių salės, specialiai pritaikytos tenisininkams. Čia dirba puikūs treneriai. Man ypač patiko VTA filosofija, apimanti ne tik treniruotes, bet ir veiklą už aikštynų ribų. Jauni žaidėjai mokomi darbo etikos, supratimo, kad dirbti reikia su malonumu. Manau, kad treniruočių nauda daug labiau auga, kai žaidėjai yra pasirengę ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai“, – teigė svečias iš Anglijos.

Nori bendradarbiauti

S. Welti su VTA vadovais aptarė ir dviejų ugdymo įstaigų bendradarbiavimo galimybes.

„Labai džiugu, kad VTA ir SEB arena sulaukia vis didesnio užsienio specialistų dėmesio. Šį kartą sulaukėme svečio iš prestižinės Anglijos mokyklos, pripažintos draugiška sportininkams. Jam labai patiko SEB arena ir VTA darbas, S.Welti domėjosi Lietuvos tenisu, mat „Ellesmere“ mokosi arba baigė kelios dešimtys lietuvių. Su svečiu aptarėme bendradarbiavimo galimybes, jis pakvietė mus į Angliją, o mes tos mokyklos auklėtinius – į Lietuvą. Abi pusės mato šio bendradarbiavimo naudą ir perspektyvų, todėl, tikimės, kad pavyks jį plėtoti“, – sakė R. Grušas.

Svečias pakvietė Lietuvos komandas, vyksiančias žaisti į Jungtinę Karalystę, apsilankyti „Ellesmere“ mokyklos treniruočių ir teniso bazėje.

„Taip pat norėtume, kad mūsų auklėtiniai galėtų atvykti į Vilnių ir sužaisti SEB arenoje. Žinoma, yra ir daugiau bendradarbiavimo galimybių, todėl, tikimės, kad jis tik stiprės“, – sakė S. Welti.

„Ellesmere“ mokykla – viena iš devynių pasaulyje, Pasaulinės sporto akademijos (World Academy of Sport) pripažinta draugiška sporto aukštumų siekiantiems jaunuoliams.

„Mūsų auklėtiniai, siekiantys suderinti mokslus ir sportinę veiklą, čia turi visas galimybes tai padaryti, studijų tvarkaraštį jie gali derinti prie treniruočių ir varžybų laiko“, – aiškino „Ellesmere“ mokyklos atstovas.

Ypatingas dėmesys sportui

Privačioje internatinėje „Ellesmere“ mokykloje žinių semiasi vaikai nuo 7 iki 18 metų. 75 proc. mokyklos auklėtinių sudaro britai, likusią dalį – jaunuoliai iš viso pasaulio.

„Ellesmere“ mokykloje veikia šešios sporto akademijos: teniso, šaudymo, golfo, regbio, plaukimo ir kriketo. Mokykloje taip pat vyksta krepšinio, futbolo, žolės riedulio, netbolo, skvošo, badmintono ir šaudymo iš lanko užsiėmimai.

„Šešios sporto akademijos siūlo aukščiausios klasės paslaugas, kurios apima individualias ir grupines treniruotės su patyrusiais ir kvalifikuotais treneriais, mitybos specialistų ir psichologų konsultacijos, fizioterapijos užsiėmimus. Mūsų auklėtinių pavardės matomos pasaulio reitinguose, jie atstovauja savo šalių rinktinėms“, – pasakojo S. Welti.

Vertina lietuvių indėlį

Nors mokykla Anglijoje skaičiuoja ne pirmą šimtmetį, teniso akademija įkurta palyginti neseniai.

„Tik neseniai pasiekėme tą amžiaus ribą, kai mūsų mokyklos tenisininkai jau svarsto apie profesionalų karjerą. Šiuo metu trys mūsų sportininkai atstovauja nacionalinėms komandoms, be to, turime daug jaunų ir talentingų žaidėjų, kurie ateityje gali pasiekti labai daug“, – kalbėjo S.Welti.

Iš viso „Ellemere“ duris yra pravėrę dvi dešimtys jaunuolių iš Lietuvos. Šiuo metu čia studijuoja trys lietuviai.

„Mūsų teniso akademijai atstovavo talentingi žaidėjai iš Lietuvos, labai džiaugiamės jų indėliu, čia jie demonstravo puikius pasiekimus. Tikimės, kad bendradarbiaudami su VTA galėsime plačiau paskleisti žinią apie mūsų siūlomas sąlygas jauniesiems Lietuvos tenisininkams. Šiuo metu „Ellesmere“ teniso akademija turi keturis uždarus teniso kortus ir gali pasiūlyti puikią programą talentingiems vaikams, kurie pradėjo savo kelią Vilniuje, tačiau norėtų studijuoti Anglijoje.

Galime patikinti, kad sunkus darbas, įdėtas VTA, tikrai nenueis veltui, o atsižvelgiant į teniso sugebėjimus, mokykla gali pasiūlyti ir stipendiją“, – patikino svečias iš Anglijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)