Tradicinis „Kokoro cup“ turnyras Varšuvoje surengtas jau 9-ąjį kartą. Šiemet į jį buvo pakviesti 3 kovotojai iš Lietuvos – Valdemaras Gudauskas, Antanas Klibavičius ir Justinas Kvietka.

Iš mūsiškių geriausiais sekėsi 2 metus iš eilės Europos čempiono titulą iškovojusiam V. Gudauskui. Ketvirtfinalyje vilnietis įsūdingu veiksmu, teisėjų įvertintu „ippon“, nugalėjo lenką Mateuszą Kapturą, o pusfinalyje per pratęsimą įrodė savo pranašumą prieš prancūzą Jeaną-Paulį Jaquot.

Finale V. Gudausko laukė šeimininkų atstovas Maciejus Mazuras, paeiliui įveikęs kitus du Lietuvos atstovus: ketvirtfinalyje po lygios kovos tik dėl mažesnio svorio – A. Klibavičių, o pusfinalyje po 2 pratęsimų – J. Kvietką. Pastarasis ketvirtfinalyje po pratęsimo nugalėjo šveicarą Sachą Decosterd.

Finale V. Gudauskas buvo daug aktyvesnis, agresyvesnis, tačiau po pagrindinio kovos laiko teisėjai (4 lenkai ir japonas) skyrė lygiąsias, o po pratęsimo 3 iš 5 arbitrų pergalę skyrė M. Mazurui.

V. Gudauskas jaučiasi jau per kovos pagrindines minutes įrodęs savo pranašumą, todėl galutinis teisėjų sprendimas jį itin papiktino.

„2014 metais, būdamas 20-ies metų, aš tą patį varžovą Europos čempionato pirmoje kovoje nugalėjau per pagrindinį laiką, nors dominavau mažiau nei šį kartą, – sakė V. Gudauskas. – Patys turnyro organizatoriai po finalo priėję atsiprašinėjo, sakė: „Labai apgailestaujame, suprasime, jei daugiau pas mus nenorėsi atvykti“. Kam jie mane oficialiu kvietimu kvietė ir viską apmokėjo? Tam, kad publikai pamatytų negarbingą pergalę? Po finalo pirmą kartą gyvenime pamačiau net savo trenerį, besielgianti ne visai įprastai.“

Pergale turnyro nepavyko užbaigti ir J. Kvietkai, kuris mažajme finale turėjo pripažinti J-P. Jaquot pranašumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)