Apie jaunojo olando veiksmus trasoje ir jo pasirodymus lenktynių metu šiemet ne kartą buvo diskutuojama. Pirmoje sezono pusėje perėjęs iš „Toro Rosso“ į „Red Bull“ sportininkas Ispanijoje iškovojo pirmąją pergalę F-1 čempionate. Sezonui artėjant prie pabaigos olandas savo pasirodymu sužavėjo žiūrovus Brazilijoje, kur šlapioje Interlagos trasoje per 12 ratų sugebėjo pakilti iš 14-os vietos į trečią.

„Pirelli“ patvirtino, kad M. Verstappenas per vieną sezoną atliko daugiausiai lenkimų nuo 1983 m., kuomet pirmą kartą buvo pradėta fiksuoti tokia statistika. Įdomu tai, kad olandas tokį rekordą pasiekė vidutiniškai startuodamas iš 6-os pozicijos. Tiesa, reiktų nepamiršti, kad šių metų sezonas buvo ilgiausias F-1 istorijoje. Tvarkaraštį sudarė 21 etapas.

Į lenkimų statistiką taip pat pateko ir „McLaren“ atstovas Fernando Alonso. Ispanas šių metų sezone per pirmąjį lenktynių ratą iš viso aplenkė 41 varžovą.

Daugiausiai lenkimų per vienerias lenktynes atliko „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas. Britas Kinijos GP lenktynėse atliko 18 lenkimų.

M. Verstappeno padedami „Red Bull“ šių metų sezone atliko daugiausiai lenkimų tarp komandų (Danielis Ricciardo – 61, Daniilas Kvyatas – 15).

Tuo metu „Mercedes“ prarado mažiausiai pozicijų. Nico Rosbergas šiemet buvo aplenktas 4 kartus, o L. Hamiltonas – 3.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.