Antradienį Vilniaus „Tauro“ sporto mokykloje vyks 2017 metų Europos komandų čempionato atrankos turnyro mačai.

Lietuvos moterų komanda, treniruojama žaidžiančiosios trenerės Rūtos Paškauskienės, varžysis su Čekijos stalo tenisininkėmis. Kol kas mūsiškės G grupėje nėra iškovojusios pergalių. Pirmą akistatą svečiuose lietuvės čekėms pralaimėjo 2-3, o antrame ture savo žiūrovų akivaizdoje Lietuvos komanda 2-3 neatsilaikė prieš serbes.

Pirmojo rato akistatoje Čekijoje du taškus Lietuvos komandai pelnė pajėgiausia šalies stalo tenisininkė R. Paškauskienė. Tąkart ji 3-1 laimėjo prieš Haną Matelovą ir 3-2 – prieš Renatą Strbikovą.

Kitos dvi lietuvės savo susitikimus pralaimėjo: Eglė Stuckytė neatsilaikė prieš Daną Cechovą (0-3), Kornelija Riliškytė – prieš R. Strbikovą (0-3) ir H. Matelovą (0-3).

Atsakomajame susitikime Lietuvos moterų rinktinei atstovaus R. Paškauskienė (ITTF reitingas – 112), E. Stuckytė (ITTF-232), Ugnė Baskutytė (ITTF-495) ir K. Riliškytė (ITTF-479).

Lyginant su pirmu maču, Čekijos rinktinėje yra permainų. Į Vilnių neatvyks R. Strbikova, kuriai R. Paškauskienė nei sykio nėra pralaimėjusi. R. Strbikovą pakeitė aukštesnę vietą ITTF reitinge užimanti Iveta Vacenovska (ITTF-63), o tai, mūsų rinktinės trenerės teigimu, tai jau nėra gerai.

„Mūsų situacija dabar prastesnė. R. Strbikovai niekad nesu pralaimėjusi, o I. Vacenovskos niekad nesu įveikusi, – sakė R. Paškauskienė. – Pastarąjį kartą su I. Vacenocka žaidžiau prieš ketverius metus Europos čempionate.

Ji – man neparanki varžovė. Galbūt ji pastaruoju metu nebus daug žaidusi, nes turėjo nedidelę traumą, bet jei atvažiuoja, vadinasi, pasirengusi kovoti“.

R. Paškauskienės manymu, mūsų ekipai laimėti prieš čekes bus labai sunku. Kad tai įvyktų, visos lietuvės turi būti labai geros sportinės formos.

Be I. Vacenovskos, Čekijos komandą Vilniuje sudarys H. Matelova (ITTF-91), Katerina Tomanovska (ITTF-190) ir Zdena Blaškova (ITTF-309).

Raimondo Jackevičiaus treniruojama Lietuvos vyrų ekipa varžosi Europos čempionato atrankos turnyro F grupėje, kurioje dar yra Portugalijos ir Ukrainos komandos. Praėjusį mėnesį mūsiškiai abu kartus vienodu rezultatu 0-3 pralaimėjo ukrainiečiams bei rugsėjo mėnesį svečiuose 0-3 pripažino Portugalijos, kuri 2014-aisiais yra tapusi stipriausia Europos ekipa, pranašumą.

Antradienį Vilniuje Lietuvos vyrų rinktinei atstovaus Tomas Mikutis (ITTF-258) Alfredas Udra (ITTF-360), Arnoldas Domeika (ITTF-492) ir Medardas Stankevičius (ITTF-522).

Portugalijos rinktinės sudėtis: Žoajus Žeraldas (Joao Geraldo, ITTF-74), Diogas Čenas (Diogo Chen, ITTF-238), Andrė Silva (ITTF-224).

Pasak Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidento Rimgaudo Balaišos, į Vilnių atvyks antra portugalų sudėtis. Sostinėje neišvysime trijų pagrindinių varžovų žaidėjų, kurie pasaulio reitinge patenka į 35-uką.

Pirmame rate Portugalijoje A. Udra 0-3 neatsilaikė prieš Ž. Žeraldą, T. Mikutis 1-3 pralaimėjo D. Čenui, o A. Domeika 0-3 – A. Silvai.

LSTA prezidento teigimu, į Vilnių atvykstančios portugalų ekipos lyderis – 21-erių Ž. Žeraldas.

„Jį nugalėti lietuviams bus sunku, tačiau su kitais mūsiškiai gali rimtai kovoti. Mūsų vyrams bus naudinga žaisti su pajėgiais varžovais ir taip įgyti patirties“, – sakė R. Balaiša.

2017 žemyno pirmenybių atrankoje dalyvauja 30 moterų ir 30 vyrų komandų. Jos paskirstytos į 10 pogrupių. Į Europos stalo teniso komandinio čempionato „Championships“ divizioną iškops pirmąsias vietas grupėse užėmusios vyrų ir moterų komandos.

Trečiosiose pozicijose atsidūrusios ekipos pateks į „Challenge“ divizioną. Antrąsias vietas grupėse užėmusios rinktinės bus suskirstytos į penkias poras ir tarpusavyje žais namie bei išvykoje. Porų nugalėtojai keliaus į „Championships“ divizioną, o pralaimėjusios ekipoms teks žaisti „Challenge“ divizione.

Gruodžio 13-ą dienos varžybų tvarkaraštis:

17.00 val. Lietuva – Čekija (moterys);

19.30 val. Lietuva – Portugalija (vyrai).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)