Tragedija Kolumbijoje, į kurios miestą Medeljiną žaisti Pietų Amerikos taurės rungtynių skrido „Chapecoense“ futbolininkai, įvyko lapkričio 28-ąją. Pasibaigus degalams lėktuvas nukrito, žuvo 71 žmogus, tarp kurių – praktiškai visa „Chapecoense“ komanda.

Po tokios tragedijos Pietų Amerikos taurės mačas tarp Medelnijo „Atletico Nacional“ ir „Chapecoense“ iš karto buvo atšauktas, o kolumbiečiai paprašė žuvusius savo varžovus paskelbti turnyro čempionais.

Tuo metu Brazilijos nacionalinio čempionato organizatorių elgesys buvo skandalingas ir sukėlė tikrą pasipiktinimo audrą. „Chapecoense“ Brazilijos pirmenybėse tebuvo likę sužaisti 1 mačą – gruodžio 1-ąją komanda turėjo susitikti su „Atletico Mineiro“.

Iš karto po incidento į Kolumbiją neskridę ir gyvi likę „Chapecoense“ vadovai susisiekė su Belo Horizontės klubo vadovybe ir bendru sprendimu nusprendė rungtynių nežaisti.

Taip ir įvyko, mačas nebuvo sužaistas, tačiau šios savaitės pradžioje į viešumą iškilo skandalingas faktas.

Turnyro organizatoriai nusprendė nubausti abi komandas – tiek žuvusią „Chapecoense“, tiek „Atletico Mineiro“. Abiems vietoje paskutinių rungtynių įskaityti pralaimėjimai 0-3, o klubų vadovai turės sumokėti po 30 tūkst. JAV dolerių vertės baudą.

Šis sprendimas visoje Pietų Amerikoje sukėlė masinį pasipiktinimą. Varžybų organizatoriai vadinami „beširdžiais, gyvuliais“ ir kitais dar stipresniais epitetais, pradėta reikalauti, kad toks sprendimas būtų atšauktas.

Turnyro organizatoriai tvirtina, kad toks sprendimas priimtas dėl čempionato nuostatų nevykdymo.

Galutinėje čempionato turnyro lentelėje „Atletico Mineiro“ (62 taškai) tarp 20 komandų užėmė 4-ąją vietą, o „Chapecoense“ (52 taškai) užėmė 10-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)