Kaip sako LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė, projektas buvo pradėtas pastebėjus, jog sporto bendruomenės atstovai ne visada supranta, kad pinigai juos pasiekia, ne iš vieno, o iš kelių šaltinių.

„Suinteresuotoms pusėms neretai kyla įvairių abejonių dėl pinigų paskirstymo sąžiningumo. Didžiosios sporto organizacijos viešai jau pristatė ataskaitas, kam ir kiek pinigų skyrė. Dabar duomenis pateikia ir savivaldybės“, – teigia ji.

Šią savaitę pateiktose savivaldybių sporto rėmimo ataskaitose galima rasti duomenis apie tai, kaip ir ką iš sporto bendruomenių rėmė tokios savivaldybės kaip Marijampolės, Druskininkų, Panevėžio ir kt.
Iki šios dienos duomenis pateikė jau trisdešimt penkios šalies savivaldybės. Tikimasi, jog artimiausiu metu „sportopinigai.lt“ turės statistiką ir iš visų šešiasdešimties savivaldybių.

DELFI direktoriaus Vytauto Benokraičio teigimu, nuo pat portalo pristatymo buvo siekiama suteikti galimybę kiekvienam besidominčiajam patikrinti, kaip sportui skirti pinigai panaudojami visoje Lietuvoje.

„Norime, kad tiek pati sporto bendruomenė, tiek ir visi mokesčių mokėtojai galėtų lengvai gauti informaciją apie tai, kur ir kaip keliauja kiekvienas sportui skirtas euras. Tikime, kad viešumas ir skaidrumas yra geriausia prevencija nesąžiningai veiklai, todėl esam labai patenkinti galėdami prisidėti prie šio projekto“, – sako jis.

Kaip pažymi Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė, dažniausiai savivaldybės finansuoja pačias smulkiausias sporto organizacijas: komandas, vietinius klubus, mokyklas, bendruomenių veiklas.

„Savivaldybės skiria apie 50 proc. visų kūno kultūrai ir sportui tenkančių valstybės lėšų. Ir nors atskiros sumos palyginti nėra itin didelės, jos dažniausiai skiriamos apatinei sporto piramidės daliai, kuria ir remiasi visa sistema. Džiaugiuosi, kad mūsų nariai gali prisidėti prie finansavimo sistemos skaidrumo užtikrinimo“ – teigia ji.

Sportas Lietuvoje finansuojamas keliais šaltiniais. Pinigus skiria Kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos olimpinis sporto centras, LTOK, Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas, savivaldybės ir privatūs rėmėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)