Šį kartą šiuolaikinės penkiakovės paskutiniąją rungtį išbandė lengvaatletė Vaida Žūsinaitė, stalo tenisininkė Eglė Stuckytė, futbolininkė Justina Lavrenovaitė, Kauno rajano „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Akvilė Baronėnaitė bei Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Edvinas Baniulis ir Aldas Korsakas.

Kitų sporto šakų ir veiklos sričių atstovai, tradiciškai, šaudė į taikinius, esančius nuo jų per 5, o ne 10 metrų, taip pat jiems buvo galima laikyti pistoletą dviem rankomis. Be to, parodomųjų varžybų dalyviams tarp šaudymų reikėjo nubėgti tik 200 metrų, o ne 800 metrų, kaip būna oficialiose šiuolaikinės penkiakovės varžybose.

Vis dėlto net ir tokia distancija leido pajausti, kaip sunku yra po bėgimo nusiraminti ir pataikyti į taikinį.

„Kiek esu matęs Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės, Andrejaus Zadneprovskio startų, ta paskutinė rungtis visada atrodė paprasta – bėgi ir šaudai, bėgi ir šaudai. Čia buvo daug trumpesnė distancija, tik du šaudymo ruožai, bet buvo labai sunku pataikyti“, – po varžybų patirtimi dalinosi J. Liesis.

Renginio dalyviai turėjo galimybę startuoti du kartus – savo grupės pusfinalyje ir vėliau aiškinantis galutines vietas. Itin įdomu buvo palyginti merginų ir vaikinų galimybes, įvertinti, ar profesionali bėgikė V. Žūsinaitė turi pranašumą.

Merginų varžybų pusfinalyje lengvaatletė puikiai pasirodė, kai teko šaudyti pirmą kartą, bet apibėgusi vieną ratą niekaip negalėjo pataikyti ir iš pirmosios vietos krito į penktąją. Vis dėlto vėliau paguodos bėgime, kovodama su 3 vaikinais V. Žūsinaitė atsigriebė ir užėmė pirmąją vietą.

„Žiūrint, kaip Laura bėga ir lenkia varžoves, atrodo, kad viskas nėra sunku. Bet kai pats išbandai, pajauti, kad sportininkas turi įdėti labai daug pastangų, kad kiltų į vis aukštesnę vietą oficialiose varžybose“, – dėstė V. Žūsinaitė.

Apsiprasti su šiuolaikinės penkiakovės subtilybėmis geriausiai sekėsi krepšininkėms ir futbolininkams: į finalą pateko abi varžybose dalyvavusios „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos ir abu Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.

Lemiamoje kovoje geriau sekėsi A. Baronėnaitei ir A. Korsakui, kuriems L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir dar viena penkiakovininkė – Lina Batulevičiūtė – įteikė čempionų taures. Žurnalistų varžybose geriausiai sekėsi Dominykui Genevičiui.

„Padėjo laimėti ne greitis, o geresni šaudymo rezultatai. Pirmą kartą teko šaudyti, bet, pasirodo, visai sekasi“, – šypsojosi A. Baronėnaitė.

„Laimėti padėjo taktika, – savo pergalės paslaptį atskleidė A. Korsakas – Po pirmojo rato sulaikydavau kvėpavimą, nes po bėgimo sunku pataikyti. Manau, tai ir padėjo laimėti.“

Kitų sporto šakų atstovų varžybas iš šalies stebėjusi olimpinė čempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė po renginio negailėjo kolegoms pagyrų.

„Nustebino, kad žmonės pataikė, nors šaudė pirmą kartą, – sakė profesionali penkiakovininkė. – Smagu, kad vyksta toks renginukas, o kitų šakų atstovai, čempionai ir čempionės gali išbandyti šiuolaikinę penkiakovę, kažkiek pažinti mūsų sporto šaką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)