Tokį sprendimą oficialiai priėmė „Conmebol“ (Pietų Amerikos futbolo konfederacija), taip pagerbdama tragiškai žuvusius Brazilijos futbolininkus.

Kaip skelbia pati organizacija, priimti tokį sprendimą paprašė ir Medeljino „Atletico Nacional“ klubas.

Būtent su šiuo klubu Pietų Amerikos taurės čempionato finale ir turėjo žaisti „Chapecoense“ – lėktuvas su futbolininkais nukrito pakeliui į Medeljiną.

„Nemirtingi čempionai. Titulas amžiams“, – savo socialinio tinklo „Twitter“ profilyje parašė „Atletico Nacional“ klubas, sulaukdamas itin didžiulio interneto vartotojų palaikymo.

„Chapecoense“ klubas, kuris finale turėjo žaisti pirmą kartą, tragedijos metu prarado 19 futbolininkų ir visą savo trenerių štabą. Aviakatastrofoje (lėktuvas nukrito pasibaigus degalams) žuvo 71 iš 77 juo keliavusių asmenų.

Kaip premiją už nugalėtojų titulą „Chapecoense“ gaus 2 mln. JAV dolerių, o iš viso klubo sąskaitą papildyos 3,9 mln. JAV dolerių, įskaičiuojant piniginius prizus už anksčiau įveiktus etapus.

Dar vieną milijoną dolerių klubui už „Fair Play“ žaidimą klubui skyrė ir „Connmebol“ organizacija.

Sprendimas įteikti titulą Brazilijos klubui jam atveria duris į kitus turnyrus. Naujai suburta „Chapecoense“ komanda, kuriai savo paslaugas siūlo kiti šalies klubai ir užsienio žvaigždės, turėtų žaisti Pietų Amerikos Supertaurės mačą su tuo pačiu „Atletico Nacional“ klubu, kuris yra 2016-ųjų „Copa Libertadores“ čempionas. Taip pat „Chapecoense“ automatiškai pateko ir į 2017-ųjų „Copa Libertadores“ taurės varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)