Savo žaidimu visus sirgalius sužavėję PAR regbininkai finale pirmavo 14:0 po Cecilo Afrikos ir Branco du Preezo rezultatyvių atakų, bet pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatą sušvelnino Fidžio kapitonas Osea Kolinisau. Antrojo kėlinio pradžioje Jerry Tuwai išlygino rezultatą, bet geriausiu finalo žaidėju pripažintas PAR regbininkas Chrisas Dry išvedė savo ekipą į priekį. Tašką rungtynėse padėjo fantastišką savaitgalį turėjęs Seabelo Senatla, kuris šiame turnyre atliko net 11 žeminimų.

„Mes tiesiog laikėmės savo žaidimo plano ir struktūros. Tai yra svarbiausia. Mes neleidome Fidžiui įgyti pranašumo ir jiems visą laiką teko vytis. Tai buvo mūsų pranašumas. Esame pozityviai nusiteikę prieš antrąjį etapą namuose, bet turėsime dar ištaisyti keletą dalykų ir tinkamai atsistatyti per keletą dienų“, – sakė PAR rinktinės kapitonas Philipas Snymanas.

Rungtynėse dėl bronzos medalių Anglijos komanda 33:10 nugalėjo šio etapo sensaciją Velso ekipą. Penktą vietą užėmė ir „Trophy“ apdovanojimą iškovojo australai, kurie paskutinėse rungtynėse 28:14 įveikė Samoa regbininkus.

Pusfinalyje Fidžis 31:12 nugalėjo Angliją, o PAR 36:5 nepaliko vilčių Velsui. Ketvirtfinalyje Velso rinktinė netikėtai 21:12 įveikė australus, o anglai 24:21 – škotus, Fidžis 40:5 – prancūzus, o PAR net 40:0 sutriuškino atsinaujinusią Naujosios Zelandijos komandą.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta dešimtyje valstybių ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Antrasis pasaulio serijos etapas gruodžio 10-11 dienomis vyks Keiptaune (PAR).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)