Sostinės ekipa atsisveikino su lietuviais Linu Pilibaičiu ir Mariumi Žaliūku bei legionieriumi iš Kroatijos Marinu Matošu. Su pastaruoju futbolininku sutartis buvo nutraukta abipusiu susitarimu, su likusiais - nepratęstos. Taip pat „Žalgirį“ paliko 19-mečiai Edvinas Baniulis, Lukas Valvonis ir 21-erių metų Darius Kazubovičius.

L. Pilibaitis klube rungtyniavo nuo 2014 metų ir jau pirmame sezone pretendavo tapti rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Visgi, paskutiniame ture į rungtynes neatvykus Gargždų „Bangai“, 31-erių metų kretingiškis, 17 kartų pasiuntęs kamuolį į vartų tinklą, neturėjo galimybės kovoti su 19 įvarčių pelniusiu "Šiaulių" puolėju Niko Tokičiumi.

Pernai A lygos pirmenybėse L. Pilibaitis įmušė 16 įvarčių, o šiais metais pasižymėjo 9 kartus. Iš viso per trejus metus „Žalgiryje“ L. Pilibaitis sužaidė 114 rungtynių, įmušė 53 įvarčius ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Kartu su komanda futbolininkas tris kartus tapo Lietuvos čempionu, iškovojo keturias Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taures ir tris Supertaures.

33-ejų metų M. Žaliūkas ir 27-erių metų M. Matošas „Žalgirio“ gretas papildė 2016 metų pradžioje. Po dešimties Škotijoje ir Anglijoje praleistų sezonų į Lietuvą sugrįžęs M. Žaliūkas šiais metais žaidė 18-oje mačų ir įmušė vieną įvartį. Aukščiausios lygos pirmenybėse patyręs futbolininkas sužaidė 11 rungtynių.

Iš Kroatijos pirmenybėse žaidžiančios „Istra 1961“ ekipos atvykęs M. Matošas Lietuvos čempionų sudėtyje sužaidė 28 rungtynes, per kurias pelnė 4 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. A lygoje saugas per 22 susitikimus pasižymėjo tris sykius.

Pasibaigus sezonui šalies čempionai ne tik atsisveikino su kelias futbolininkais, bet ir pratęsė sutartis su gynėjais Donovanu Slijngardu ir Linu Klimavičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)