Praėjusių metų pasaulio taurės komandų įskaitoje Lietuvos vyrai užėmė 20-ą vietą, o moterys 22-ą. Pagal šiuos rezultatus į olimpines žaidynes patektų penki vyrai ir dvi moterys.

„Pernai tikslai buvo įvykdyti, vyrai net pranoko lūkesčius, bet svarbiausias bus ateinantis sezonas - priešolimpinis. Sieksime, kad olimpinėse žaidynėse dalyvautų septyni lietuviai. Tam vyrai turėtų patekti į tautų taurės įskaitos 20-uką, o moterys - tarp 22 geriausių komandų. Daug dėmesio skiriame jaunimui, įvairaus amžiaus grupių rinktinėms. Puikiai žinome, kad be jaunimo neatsiras elitas. Apibendrintai, tikimės svarbiausiose varžybose dažnai patekti ne tik į persekiojimo lenktynes, bet ir gauti įskaitinių taškų“, - teigė A. Daugirdas, pridūręs, kad į Lietuvos rinktinės duris jau beldžiasi perspektyvūs jaunuoliai Kotryna Vitkūnaitė, Šarūnas Jukna ir Deividas Demkovas.

Praėjusį sezoną labiausiai iš lietuvių pasižymėjo Tomas Kaukėnas. Jis pasaulio pirmenybių sprinte užėmė 21-ą vietą.

„Biatlone esu 16 metų ir norėčiau pasidžiaugti, kad Lietuvoje biatlonas kasmet tobulėja, ypač iš administracinės pusės. Pasirengimas sezonui buvo pakankamai sklandus. Gaila, kad turėjo pasitraukti šaudymo treneris, bet greitai buvo rastas kitas strategas ir visos problemos buvo išspręstos. Nuotaikos geros, komanda nedidelė ir visi esame kaip šeima“, - kalbėjo T. Kaukėnas.

„Tikslai yra patys aukščiausi. Turėjome gerą pasiruošimą, buvome stovyklauti užsienyje. Visi esame nusiteikę sekmadienį jau kovoti“, - pridūrė Lietuvos biatlonininkų treneris Aurimas Bučelis.

Jauniausiai Lietuvos moterų rinktinės A komandos narė Gabrielė Leščinskaitė dideliais pažadais nesisvaidė.

„Praėjusiais metais neįvykdžiau nei vieno sau išsikelto tikslo, todėl nenoriu nieko žadėti. Svarbiausias tikslas yra kiekvienose varžybose pasirodytu kuo geriau.“

Keturiose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi Diana Rasimovičiūtė pakeitė trenerį. Ją vėl treniruoja latvių specialistas Vitalijus Urbanovičius, su lietuve pasiekęs neblogų rezultatų prieš 6-8 metus.

„Diana gyvena Latvijoje, netoli šaudyklos. Tiesiog Latvijoje ji turi geresnes sąlygas sportuoti“, - apie priežastis, kodėl D. Rasimovičiūtė sportuoja atskirai nuo rinktinės, aiškino A. Bučelis.

Prieš porą metų slidinėjimą į biatloną iškeitęs Vytautas Strolia džiaugėsi puikia atmosfera ir sieks gerinti savo karjeros rekordus.

„Komandos atmosfera yra labai gera. Esame kaip broliai. Visada gyvename kartu, be jokių pykčių. Esu patenkintas pasiruošimu ir sudarytomis sąlygomis. Svarbiausiose varžybose - pasaulio čempionate – sieksiu užimti 40-60 vietas, o kitose varžybose būti dar aukščiau. Tikiuosi geras sezonas suteiks daugiau pasitikėjimo visai komandai“, - sakė V. Strolia.

Dar vienas Lietuvos vyrų rinktinės narys Karolis Dombrovskis pasidžiaugė, kad komandą supa aukšto lygio specialistai ir tikisi nuolat kovoti dėl pasaulio taurės taškų.

„Mūsų komanda tampa vis labiau profesionali. Treneriai įdeda vis daugiau pastangų. Jie aukoja net savo laisvalaikį, kad mes būtume geriau pasiruošę varžyboms. Labai daug mums padeda masažuotojas. Pernai reitingo taškų neturėjau, todėl šiemet norėčiau kažkiek surinkti. Jei nekartočiau pernykščių klaidų, patekimas į persekiojimo lenktynes turėtų būti normalus dalykas. Mano tikslas svarbiausiose varžybose būti tarp 40 geriausių“, - aiškino K. Dombrovskis.

Spaudos konferencijos metu buvo pristatyta nauja Lietuvos rinktinės apranga, kurią sukūrė žymus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus. Aprangoje vyrauja raudona spalva.

Pasaulio taurės varžybos ir kova dėl bilietų į olimpines žaidynes prasidės jau šį savaitgalį, Sekmadienį Estešunde (Švedija) vyks mišrių estafečių ir pavienių mišrių estafečių rungtys. Šį sezoną Lietuvos biatlonininkai dalyvaus visuose pasaulio taurės etapuose.