Ketverius metus premjerui sporto klausimais patarinėjęs V. Janušaitis buvo laikomas favoritu. Bet trečiadienį Kaune surengtoje LPF rinkiminėje konferencijoje pasitikėjimo sulaukė ne jis, o ligšiolinis federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

36-erių kaunietis – taip pat buvęs plaukikas, nors didžiajame sporte nepasiekė tokių aukštumų kaip V. Janušaitis, kuris 2008 metais tapo Europos čempionato prizininku ir septynis kartus pakartojo šį pasiekimą trumpame (25 m) baseine.

Savo ruožtu, aktyviai sportuodamas E. Vaitkaitis tenkinosi titulais nacionalinėse ir regioninėse varžybose. Jis yra baigęs biomedicinos ir ekonomikos studijas, nuo 2009 metų dirbo federacijos direktoriumi, o nuo 2013-ųjų – generaliniu sekretoriumi.

Emilis Vaitkaitis

E. Vaitkaitis prezidento pareigose pakeis po Lietuvos plaukikams nesėkmingai susiklosčiusių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių trauktis nusprendusį verslininką Tomą Kučinską.

Prezidento posto siekė dar du kandidatai: praeityje LPF vadovavusi Lietuvos sporto universiteto docentė Ilona Zuozienė ir Kauno plaukimo mokyklos direktorius Šarūnas Mažutaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)