Pergalę rezultatu 3:1 (2:1), kuri jai užtikrino A lygos bronzos medalius, iškovojo „Sūduva“.

Šeimininkams du įvarčius pelnė saugas Ernestas Veliulis (45+1 ir 62 min.), vieną tikslų smūgį pridėjo Tomas Radzinevičius (12 min.).

„Atlantui“ buvo pavykę rezultatą išlyginti, kai 27 min. pasižymėjo Maksimas Maksimovas.

Uostamiesčio komanda A lygos medalius buvo laimėjusi pastaruosius trejus metus iš eilės, o „Sūduva“ medalių badą kentėjo nuo 2012 metų.

Paskutiniame ture „Sūduva“ svečiuose susitiks su Jonavos „Lietava“, o „Atlantas“ išvykoje – su Kauno „Stumbru“.

Tuo metu „Trakai“ sekmadienį savo aikštėje 3:1 (1:0) įveikė dėl traumų ir suspendavimų komandos lyderių netekusią Jonavos „Lietavą“.

Antrajame kėlinyje pasinaudojusi aikštės šeimininkų atsipalaidavimu, Aukštaitijos komanda sušvelnino rezultatą ir turėjo galimybių kovoti dėl taško, tačiau trakiškiai pergalės iš rankų neišleido.

Užgulę svečių vartus „Trakai“ kėlė kampinius, mušė iš toli, tačiau tik kėlinio viduryje pirmą kartą rimčiau patikrino Giedriaus Kvedaro meistriškumą. Nerijus Valskis technišku perdavimu baudos aikštelėje surado Tadą Labuką, kuriam įmušti neleido patikimais sužaidęs vartininkas.

Didžiulis „Trakų“ pranašumas galiausiai virto įvarčiu tik po pusvalandžio, kai T. Labuko aštrų perdavimą uždarė legionierius iš Liberijos Oscaras Dorley.

Prieš pertrauką po idealaus pirmojo įvarčio autoriaus perdavimo už galvos griebėsi Aleksandras Byčenokas, nes iš baudos aikštelės prieigų jis visiškai laisvas labai stipriu šūviu pasiuntė kamuolį šalia skersinio.

Antrojo kėlinio pradžioje puikią progą padvigubinti persvarą turėjo N. Valskis. Jo įspūdingą slalomą į baudos aikštelę pro kelis varžovus sustabdė puikiai sužaidęs G. Kvedaras.

Be traumuoto Dominyko Galkevičiaus ir dėl geltonų kortelių rungtynes turėjusio praleisti Tado Eliošiaus rungtyniavę jonaviškiai pirmajame kėlinyje labai retai pereidavo į varžovų aikštės pusę ir Igno Plūko ginamiems vartams negrasino.

Po pertraukos atlikus taktinius perstatymus „Lietavai“ pagaliau pavyko surengti smūgiu į vartų stačiakampį pasibaigusią ataka, Luko Miščiuko smūgį vartininkas sugavo.

Nepaisant to, į Jonavos komandos vartus greitai krito antrasis įvartis. J.Zasavitskio smūgiuoto kamuolio kelyje atsidūręs T. Labukas sugebėjo susistabdyti kamuolį ir pasiųsti jį į tinklą. Netrukus aktyviai žaidęs „Trakų“ puolėjas, pelnęs pirmąjį savo įvartį sezone, turėjo dar vieną puikią galimybę standartinės situacijos metu, tačiau jo smūgį galva šuoliu sugavo G. Kvedaras.

Įmušti galėjo ir Arūnas Klimavičius. Aikštės šeimininkų gynėjui nukrito kamuolys po perdavimo iš krašto, bet smūgiui, kurį palydėjo akrobatinius veiksmus pademonstravęs vartininkas, į tolimą vartų kampą pritrūko tikslumo.

Likus žaisti ketvirtį valandos, „Lietavos“ treneris Robertas Poškus į aikštę metė traumą išsigydžiusį Lauryną Stonkų. Puolėjui prireikė vos poros minučių sušvelninti rezultatą. Kampinio metu jis gražiai kulnu nukreipė kamuolį į vartus po Martyno Dūdos perdavimo.

Netrukus L.Stonkus galėjo dar sykį nuliūdinti „Trakų“ gerbėjus, bet jonaviškis nesugebėjo pasiekti L. Miščiuko silpnai mušto kamuolio ir pakeisti jo krypties, o puolėjo suklaidintas I. Plūkas kažkokiu būdu viena ranka kamuolį sugebėjo sustabdyti.

„Lietavos“ viltis iškovoti tašką paskutinę rungtynių minutę sudaužė Justinas Januševskis. Gynėjui beliko nukreipti kamuolį į vartus po Artiomo Gurenkos perdavimo.

Turnyro lentelė:

1.„Žalgiris“32244473:2676
2.„Trakai“32197652:2564
3.„Sūduva“32177853:3858
4.„Atlantas“32167941:3155
5.„Stumbras“32881642:6232
6.„Lietava“32781732:5629

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)