Šiomis lygiosiomis nutrūko Vilniaus klubo keturių iš eilės pergalių serija.

„Žalgiris“ dukart pirmavo po rezultatyviausio lygos žaidėjo serbo Andrija Kaludjerovičiaus smūgių 15-ą ir 63-ią min. Stumbro futbolininkai Vilius Armanavičius ir Oumaras Sissoko du sykius kėlinių pabaigose (45+1-ą ir 82-ą min.) lygino skirtumą.

Vilniečiams tai buvo tik ketvirtos lygiosios šį sezoną ir jie surinko 76 taškus. Kauniečiai taikiai sužaidė aštuntą sykį ir „Stumbras“ su 32 taškais liks penktoje turnyro lentelės vietoje.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 2 – 2 „Stumbras“

25' Andrija Kaludjerovič [1 - 0]
45+1' Vilius Armanavičius [1 - 1]
63' Andrija Kaludjerovič [2 - 1]
82' Oumaras Sissoko [2 - 2]

Žalgiriečiams šiame mače negalėjo padėti traumas patyrę Donovanas Slijngardas ir Slavko Blagojevičius, tad šansų pasireikšti vėl sulaukė jaunieji futbolininkai Dominykas Barauskas ir Justas Lasickas.

Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė aštriais išpuoliais. Robertas Vėževičius iš toli smūgiavo šalia virpsto, o Sauliui Mikoliūnui, sulaukusiam puikaus Matijos Ljujičiaus perdavimo, nepavyko suklaidinti laiku vartus palikusio Rafaelio Broetto.

25-ą minutę aktyviai žaidęs S. Mikoliūnas pasiekė savo. Staigusis saugas pabėgo nuo varžovo kairiu kraštu, įsiveržė į baudos aikštelę, kur surado A. Kaludjerovičių, o serbui vienu lietimu beliko nukreipti kamuolį į vartus.

Vos po poros atakų svečiai galėjo išlyginti rezultatą, kai Abdulas Basitas vienu lietimu smūgiavo šalia vartų. Tokia proga susidarė po to, kai Saulius Klevinskas netoli kumščiavo kamuolį nuo savo vartų.

„Žalgiris“ galėjo padvigubinti rezultatą, tačiau nepasinaudojo dviem puikiomis progomis. Po efektingos atakos M. Ljujičiaus smūgį blokavo Jardelis Nazare, o A. Kaludjerovičius pažeme smūgiavo visiškai šalia virpsto.

Kauniečiai netrukus atsakė Alexandre‘o Kore smūgiu į vartininką ir labai pavojingu Luko Artimavičiaus bandymu. Standartinės padėties metu saugo galva muštas kamuolys skriejo šalia skersinio. Visgi antrą pirmo kėlinio pridėto laiko minutę Vilius Armanavičius smūgiavo iš toli ir nuginklavo ne visai sėkmingai sužaidusį S. Klevinską.

Antro kėlinio pradžioje komandos žaidė gana lygiai, kurį laiką nesukurdamos pavojingų epizodų. Gaisras prie „Žalgirio“ vartų kilo po J. Nazare perdavimo R. Vėževičiui, o šis suklaidino varžovą, bet kaire koja smūgiavo tiesiai į vartininką.

Vis dėlto jau kito išpuolio metu žalgiriečiai džiaugėsi antru įvarčiu. 62-ą minutę Elivelto baudos aikštelėje surado A. Kaludjerovičių, smūgiavusį į tuščius vartus ir pelniusį 19-ą įvartį šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone. Snaiperių klasifikacijos viršūnėje įsitaisęs serbas jau keturiais tiksliais smūgiais lenkia „Trakų“ atstovą Nerijų Valskį.

Tačiau „Žalgiris“ per likusį laiką atrodė tarsi nesavas. Šeimininkai darė labai daug broko aikštės viduryje, o Mantas Kuklys ir M. Ljujičius tarpusavyje sugebėjo susipykti ir gauti po geltoną kortelę. Valdas Dambrauskas suteikė progą debiutuoti Jonui Skinderiui.

82-ą minutę puikiai kairiu kraštu prasiveržęs J. Nazare perdavė kamuolį arčiau vartų, kur po keitimo aikštėje pasirodęs Oumaras Sissoko išlygino rezultatą. Maža to, legionierius iš Malio puikiu baudos smūgiu galėjo išplėšti Kauno komandai pergalę, tačiau tą kartą „Žalgirį“ išgelbėjo S. Klevinskas.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris32244473:2676
2.Trakai31187649:2461
3.Sūduva31167850:3755
4.Atlantas31167840:2855
5.Stumbras32881642:6232
6.Lietava31781631:5329

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)