Nugalėtojui taurę įteikė Prezidentas Valdas Adamkus.

Turnyro, kurio generalinis rėmėjas - "Carlsberg", prizų fondą sudarė 10 tūkst. JAV dolerių. S.Boretti už pergalę atiteko 1300 dolerių ir 12 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų. T.Meniane'ui, kuris ketvirtfinalyje nugalėjo Lietuvai atstovaujantį 28 metų ispaną Danielį Lenciną, atiteko 900 dolerių.

"Esu labai patenkintas, nes laimėjau antrą turnyrą iš eilės", - iškart po finalo Eltai sakė S.Boretti, kuris prieš savaitę triumfavo analogiškame turnyre Jūrmaloje (Latvija).

Prezidento taurės laimėtojas pažymėjo, kad jam patinka žaisti Vilniuje. "Čia ir kortai geri, ir varžybų organizacija aukšto lygio", - tvirtino ne pirmą kartą Lietuvos sostinėje žaidęs S.Boretti.

Norvegijos tenisininkas artimiausiu metu dalyvaus savo šalies čempionate bei keliuose turnyruose, kurių prizų fondą sudaro 25 ir 50 tūkst. dolerių.

Beje, S.Boretti Vilniuje su savo tėvynainiu Fredericku Sundstenu laimėjo ir dvejetų varžybas.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais.

Šeštadienį Sereikiškių parke prasidėjo antrasis tarptautinis teniso turnyras, skirtas visų laikų geriausio lietuvių tenisininko Vito Gerulaičio atminimui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją