Ligų ir traumų praretintas „Vilnius“ nepasipriešino

Klaipėdos „Dragūnas“ priėmė šiemet gana sėkmingai žengiančią HC „Vilnius“ komandą, kuri praėjusiame ture įveikė Kauno „Granitą-Karį“. Nors dalis uostamiesčio ekipos žaidėjų buvo nuvargę po rinktinės stovyklos ir alinančių rungtynių, Klaipėdos komandą išgelbėjo tai, kad atvyko ne visa vilniečių komanda – dalis jos yra traumuota arba serga. Ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį turėję klaipėdiečiai rungtynes laimėjo rezultatu 32:21 (16:11).

Nesėkmingai rungtynės Klaipėdoje susiklostė „Vilniaus“ legionieriui Joao Ramos – jis patyrė kelio traumą, įtariama, kad jam plyšo kelio raiščiai.

Klaipėdos ekipai 7 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius, 6 – Lukas Simėnas, 4 – Benas Butkus, po 3 – Šarūnas Ugianskis, Lukas Juškėnas (1 iš 7 m) ir Gabrielius Virbauskas.

„Vilniaus“ gretose rezultatyviausias buvo Andrius Kliorė, įmetęs 5 įvarčius, po 4 įmetė Martynas Lapinskas (3 iš 7 m), Karolis Antonovičius, po 3 – Martynas Žala ir Tomas Smalakys.

Andrej Tumas (HC „Vilnius“): „Pagrindinė priežastis ta, kad serga šeši žaidėjai, keturi – traumuoti. Atvažiavom 11 su žaidėjų, iš kurių iš pagrindinės sudėties yra keturi. Buvo nelygios jėgos. Be to, darbo diena, negalėjo atvykti dirbantys žaidėjai. Fiziškai nepajėgėme atsilaikyti. Visi, kurie buvo aikštėje, norėjo žaisti, bet nebeužteko jėgų – iš pradžių buvo apylygis rezultatas, o vėliau nebepajėgėme“.

Artūras Juškėnas („Dragūnas“): „Mums šiandien pasisekė, nes nesusirinko visa varžovų komanda, nes dar buvo pertrauka po rinktinės varžybų. Rungtynių pradžioje kiek sunkokai įsivažiavome, o paskui lyg ir viskas klostėsi normaliau. Manau, kad praleidome nedaug įvarčių – praleisti 21 įvartį šiuolaikiniame rankinyje yra gerai“.

Triuškinanti „Granito“ pergalė

Kaune „Granitas-Karys“ stojo prieš HC „Utena“ rankininkus. Kauniečių akistata su lygos autsaideriais, ko gero, buvo mažai įdomios sirgaliams. Rezultatas buvo lengvai nuspėjamas, o Utenos ekipos šansai laimėti – minimalūs. Dar artėjant šiam susitikimui buvo prognozuojama, kad rungtynių šeimininkai turėtų užtikrintai pradėti rungtynes ir visus klausimus išspręsti dar iki pertraukos.

Rezultatas rodo, kad kauniečiai nebuvo nusiteikę leisti uteniškiams nė pasvajoti apie pergalę. Antrajame kėlinyje „Utenos“ rankininkai pelnė vos 3 įvarčius, o rungtynės baigėsi įspūdingu 29 įvarčių skirtumu – 41:12 (22:8).

„Granito-Kario“ gretose rezultatyvumu išsiskyrė po 6 įvarčius pelnę rankininkai: Modestas Štarolis (1 iš 7 m), Deivydas Virbauskas, Evaldas Vėta (1 iš 7 m), po 5 pridėjo Paulius Šarkauskas ir Mantas Reinys.

Utenos komandai 5 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Matas Mecelica, 4 (1 iš 7 m) – Tomas Čiužas.

Deivydas Virbauskas („Granitas-Karys“): „DFaug įmetėme, gerai gynėmės, lengvos varžybos. Varžybų niekada negalima vadinti treniruote, visada reikia ruoštis prieš kiekvieną komandą, bet, žinoma, buvo lengva žaisti“.

Gediminas Paukštė („Utena“): „Pasiekėne antrą antirekordą, po tokių varžybų nėra ką pridurti. Neįmetame, pametame kamuolius, negrįžtame į gynybą. Negalima taip žaisti ir nekovoti. Nėra ką ir diskutuoti. Čia yra savigarbos neturėjimas“.

Po šių susitikimų į pirmąją turnyro lentelės vietą pakilo Klaipėdo „Dragūnas“, antroje – Kauno „Granitas-Karys“, trečioje – Alytaus „Varsa-Stronglasas“. Lygos autsaidere išlieka vis dar pergalių neiškovojusi Utenos ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)