Antrą vietą užėmė šių metų Europos čempionė ukrainietė Liubovė Basova, o trečią – australė Courtney Field. S. Krupeckaitė finale dar aplenkė Europos vicečempionę belgę Nicky Degrendelę, rusę Tatjaną Kiseliovą ir ispanę Tanią Calvo.

2010 metų pasaulio bei 2012 metų Europos šios rungties čempionė S. Krupeckaitė, iki finišo likus apie pusantro rato, išsiveržė į priekį ir išsaugojo lyderės poziciją iki pat finišo. Lietuvė užtikrintai laimėjo ir antrąjį pusfinalio važiavimą. Iš viso rungtyje dalyvavo 14 dviratininkių.

S. Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, neseniai vykusio Europos čempionato keirino rungtyje pelnė bronzos medalį.

Vyrų sprinto lenktynėse devintą vietą užėmė 21-erių metų Vasilijus Lendelis. Jis atrankoje buvo trečias ir iškart pateko į aštuntfinalį. Vasilijus 200 m distanciją iš eigos įveikė per 9,896 sek. (vid. greitis – 72,756 km/h). Pirmas buvo lenkas Kamilis Kuczynskis (9,871 sek.), o antras – britas Ryanas Owensas (9,890 sek.).

V. Lendelis aštuntfinalyje pralaimėjo ukrainiečiui Andrijui Vynokurovui (11-as atrankoje).

21-erių metų Svajūnas Jonauskas (10,262 sek.) tarp 33 atrankos varžybų dalyvių liko 25-as ir šešioliktfinalyje susitiko su Čekijos atstovu Robinu Wagneriu (13). Svajūnas iškovojo pergalę, bet už taisyklių pažeidimą jos neteko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)