Lietuvos rinktinė galingiems varžovams pralaimėjo 20:37, o po pirmo kėlinio atsiliko 7:21. Milžiniškas komandų lygių skirtumas prancūzų žiniasklaidai tiesiog badė akis.

„Nelabai daug ir pakomentuosi – Lietuvos rinktinės žaidimo lygis „Les Bleus“ buvo tiesiog per žemas. Šita komanda tiesiog negali prilygti olimpiniams vicečempionams ir reikės laukti rimtesnių iššūkių“, – po rungtynių konstatuoja francetvsport.fr portalas.

„Pergalės laukė visi, tačiau kad ji bus tokia triuškinama, turbūt tikėjosi nedaugelis. Nors Lietuvos rinktinė niekada nėra žaidusi Europos čempionato finaliniame etape, prancūzų pranašumas šį kartą buvo daugiau nei akivaizdus“, – pripažino ir L'Equipe.fr portalas.

Nors Prancūzijos rinktinės treneriai Didier Dinart ir Guillaume Gille kalbėjo apie „įtikinamos pergalės svarbą“ ir vengė pasisakyti apie savo varžovus, komentaruose eiliniai prancūzai buvo kur kas kritiškesni.

„Žaidė kaip katė su pele. Žaidė lyg suaugęs prieš vaiką“, – ironizuoja prancūzai.

Nuo stipresnio rungtynių rezultato ir lietuvių žaidimo įvertinimo nesusilaikė ir oficiali Eurohandball.com svetainė, Lietuvos rinktinę apibūdinusi kaip „zuikelį, atsidūrusį priešais automobilio žibintus“.

„Lietuvos rinktinės žaidėjas Gerdas Babarskas buvo labiau nei teisus, prieš šį mačą sakydamas – „Prancūzija mums galbūt yra per stipri“. Legendinių žaidėjų D. Dinart ir G. Gille debiutas trenerių postuose tapo rimtu triskart Europos čempionų pareiškimu visiems varžovams.

Praėjus vos 11 minučių ir rezultatui esant 9:3, visos lietuvių viltys ką nors pasiekti šiame mače buvo nubrauktos. Vedami savo lyderių šeimininkai pelnė įvartį po įvarčio, o jų gynyba buvo tvirta it siena – lietuviai atrodė lyg zuikelis, atsidūręs prieš automobilio žibintus“, – rašoma portale.

Nors lietuviai vertėsi be traumuoto savo lyderio Jono Truchanovičiaus, prancūzai taip pat negalėjo remtis savo žvaigžde – mačą praleido traumą patyręs dukart olimpinis čempionatas Danielis Narcisse'as. Visgi tai jiems nebuvo jokia kliūtis.

„Žaisdami be traumą patyrusio dukart olimpinio čempiono D. Narcisse'o, prancūzai visiškai nejuto šios netekties. Jiems užteko 21 minutės tam, kad įgautų 10 įvarčių pranašumą 16:6. Tuomet Prancūzijos ekipos treneriai pradėjo naudoti didelę žaidėjų rotaciją, į aikštę mesdami jaunuosius savo rankininkus, – rašo Eurohandball.com. – Jei prancūzai toliau demonstruos tokią formą, jie tikrai gali nesijaudinti prieš antrąjį atrankos mačą sekmadienį Belgijoje, tuo metu Lietuvos rinktinė turi maksimaliai susikaupti prieš laukiančias rungtynes su Norvegija.“

Antrąsias 7-osios atrankos grupės rungtynės Lietuvos rinktinė su Norvegais žais sekmadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)