Trečiąją pergalę iš eilės iškovojo "Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley" komanda, kuri savo aikštėje užtikrintai 3-0 (25:15, 25:14, 26:24) nugalėjo Latvijos čempionę Rygos "RTU-Robežsardze" ekipą.

Po 11 taškų šeimininkams pelnė Karolis Rimkus, Martynas Miliukas ir Robertas Juchnevičius, 10 - Jonas Rakickas.

Rygos ekipos treneris Raimondas Vildė, Seulo olimpinių žaidynių tinklinio vicečempionas, po rungtynių teigė: "Pelnytai pralaimėjome, patys esame kalti, blogiau žaisti turbūt nebuvo įmanoma. Turėjome visas galimybes laimėti trečią setą, bet jomis nepasinaudojome. Aš visą vasarą dirbau su Latvijos nacionaline rinktine, todėl komanda realiai pradėjo treniruotis tik spalio mėnesį. Tuo tarpu "Vilniaus Kolegija-Flamingo Volley" yra gera komanda, labai subalansuota, Vasilijus su ja puikiai padirbėjo – vaikinai daro mažai savo klaidų, žaidžia tiksliai, agresyviai paduoda kamuolį, todėl mes nesusitvarkėme priėmime".

Vilniečių treneris ir vadovas Vasilijus Burakinskis džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu.
"Jautėsi, kad varžovai buvo ką tik atvykę po ilgos kelionės, be to, mes juos iš pat pradžių spaudėme padavimais, Rygos komanda pradėjo savo padavimą ir žaidimą "atrado" tik trečiame sete.

Taip pat gerai dirbo mūsų užtvara, gynyba, sekėsi gynyboje išsitrauktus kamuolius paversti taškais. Trečiame sete mūsų padavimas tapo mažiau efektyvus, latviai gerai priiminėjo, gerai organizavo savo atakas, pradėjo mus spausti stipriais padavimais. Trečiame sete rezultatas galėtu būti kiek "švelnesnis", bet mes praradome žaidimo tempą ir agresyvumą atakuodami. Atlikus keletą keitimų mums pavyko išplėšti pergalę, o lemiamą tašką žaidžiant "ant balanso" sėkmingu padavimų pelnė Lukas Každailis", – pasakojo V. Burakinskis.

Treneris taip pat išreiškė padėką Rygos komandos treneriui R. Vildei už konsultacijas: "Esant galimybei, pasikalbėdavome apie jo tinklinio žaidimo aspektų matymą, filosofija, galimą problemų sprendimų būdus - šie patarimai padeda mums tobulėti".

Pirmąją pergalę Baltijos lygos istorijoje iškovojo Šiaulių "Elgos-Master Idea-SM Dubysos" komanda. Baltijos čempionato debiutantai namuose 3-1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:16) nugalėjo Latvijos vicečempionę Uozuolniekų "Poliurs-Ozolnieki" ekipą.

Nugalėtojams 21 tašką pelnė Edvinas Vaškelis, 15 – Arnas Rumševičius, 12 – Audrius Aleknavičius, 11 – Karolis Šlimas, 10 – Paulius Misiukevičius.

"Po pralaimėto pirmo seto susitvarkėme su priėmimu, pagerinome gynybą ir pavyko sėkmingai žaisti per centrą. Būtent prastas priėmimas buvo didžiausia problema pirmosiose rungtynėse, kurias mes pralaimėjome, todėl džiaugiuosi, kad pavyko tai ištaisyti", – kalbėjo Šiaulių ekipos treneris Modestas Strockis.

Sekmadienį Lietuvos komandos apsikeis varžovais. Vilniečiai 18 val. Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) sporto salėje susitiks su "Poliurs-Ozolnieki" ekipa, o šiauliečiai "SM Dubysos" salėje 17 val. žais su "RTU-Robežsardze" tinklininkais. Rungtynės Vilniuje bus tiesiogiai transliuojamos per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją