Penktadienį pradeda rinktis artimiausias rezervas – Lietuvoje žaidžiantys pajėgiausi rankininkai. Rytoj prie jų turėtų prisijungti užsienyje rungtyniaujantys lietuviai. Po intensyvaus pasiruošimo rinktinė skris išmėginti jėgų su viena stipriausių planetos komandų.

Rinktinės treneris A. Juškėnas sakė, kad labai svarbu, jog visi žaidėjai, kurie pakviesti į rinktinę, atvažiuotų be traumų, nes prarasti vieną ar kitą žaidėją būtų didelis nuostolis.

Stratego teigimu, rinktinėje bus daug buvusių Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjų, šiuo metu karjerą tęsiančių užsienyje. Į rinktinę iš Prancūzijos kviesti Tadas Stankevičius ir Jonas Truchanovičius, iš Austrijos – Benas Petreikis, iš Islandijos – Mindaugas Dumčius ir Karolis Stropus. Taip pat rinktinės gretose turėtų pasirodyti ir dabar „Dragūne“ žaidžiantys Gintaras Cibulskis ir Lukas Simėnas, dar du dragūniečiai – Lukas Juškėnas ir Laurynas Simonavičius – yra kandidatai į rinktinę.

Taip pat į rinktinę pakviestas Vilniaus „VHC Šviesa“ ekipos žaidėjas Valdas Drabavičius, Vokietijoje rungtyniaujantis Gerdas Babarskas, Islandijoje žaidžiantis vartininkas Giedrius Morkūnas ir Prancūzijoje vartus ginantis Vilius Rašimas, kandidatu tapti rinktinės vartininku yra ir Lukas Gurskis (Kauno „Granitas-Karys“). Vyriausi žaidėjai rinktinėje turėtų būti 1986 m. gimę Aidenas Malašinskas (rungtyniauja Ukrainoje), Rolandas Bernatonis (žaidžia Rumunijoje) ir G. Cibulskis.

„Buvo priimtas sprendimas palengva jauninti rinktinę. Šiuo metu keliamas tikslas patekti į 2020 metų Europos čempionatą. Tai yra realiausias šansas Lietuvai, nes tais metais varžysis ne 16, o 24 komandos. Dėl to buvo priimtas sprendimas stipriau ruošti jaunus žaidėjus, derinti mažiau ir daugiau patirties turinčių rankininkų žaidimą, kad stiprėtų jaunimo gretos. Malonu, kad vyresni žaidėjai tokį sprendimą priėmė profesionaliai, sutiko būti rezerve ir, jei reikės, bet kuriuo metu prisijungti prie rinktinės. Tai – labai gerai“, – sakė A. Juškėnas.

Lapkričio 3 d. Prancūzijoje vyks atrankos į 2018 m. Europos čempionatą rungtynės, o lapkričio 6 d. Vilniuje – akistata su Norvegijos rinktine.

Vis dėlto A. Juškėno planus jaukia traumos. Į Klaipėdą jau atvyko A. Malašinskas, tačiau abejojama, ar jis galės padėti rinktinei Prancūzijoje, nes prieš keletą dienų pasitempė pėdą lenkiančias sausgysles ir dėl to jaučia skausmus. Čiurnos traumą patyrė ir J. Truchanovičius, kuris, realiausia, rinktinei padės tik rungtynėse Vilniuje kitą sekmadienį.

„Mūsų pogrupyje yra 4 komandos: Lietuva, Norvegija, Belgija, Prancūzija. Į kitą etapą iš grupės pateks dvi nacionalinės ekipos. Prancūzai – viena stipriausių, galbūt ir stipriausia komanda pasaulyje, norvegai Europos čempionate liko ketvirti. Belgai, manau, yra mūsų lygio, tik jie yra labai stipriai tobulėjantys. Visos rungtynės bus labai sunkios. Patys sau keliame uždavinį lapkričio 6 d. žaidžiant Lietuvoje „įkąsti“ norvegams, todėl labai kviečiame rankinio sirgalius atvykti mūsų palaikyti, mums tai bus labai svarbu“, – kalbėjo A. Juškėnas. Bilietus į „Siemens“ arenoje vyksiančias Lietuvos ir Norvegijos rinktinių rungtynes, jau galite įsigyti Tiketos kasose. Atvykusiems organizatoriai žada ne tik nepamirštamą rankinio spektaklį, bet ir įvairiausias pramogas, kurių metu bus galima laimėti rėmėjų įsteigtus prizus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)