„Energija“ užtikrintai pradėjo rungtynes, o po Rolando Aliukonio (7:09, rez. perd. Aivaras Bendžius ir Povilas Verenis) ir P. Verenio (13:47, rez. perd. Ilja Četvertakas) įvarčių šeimininkai išsiveržė į priekį 2:0.
Antrąjį kėlinį puikiai pradėjo I. Četvertakas (20:31, rez. perd. P. Verenis ir A. Bendžius), kuris jau 31-ą kėlinio sekundę padidino atotrūkį nuo varžovų iki trijų – 3:0.

Netrukus „Tigrų“ žaidėjas Martynas Pertrauskas sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o Artiomas Sidorovas (25:29, rez. perd. Lukas Vėželis ir Karolis Kubilius) įmušė ketvirtą šeimininkų įvartį (4:0).

Vos po 17 sekundžių Dovydas Streckis (25:46, rez. perd. Jonas Viknius) įmušė pirmąjį kauniečių įvartį bei sumažino atsilikimą iki trijų – 1:4. Įvarčių fiesta tęsėsi ir toliau, o po mažiau nei minutės P. Verenis (26:27, rez. perd. I. Četvertakas ir A. Bendžius) sugrąžino keturių įvarčių persvarą – 5:1.

Trečiame kėlinyje „Tigrams“ dar vieną įvartį pelnė J. Viknius (46:55, rez. perd. Tomas Fediakinas), o likus žaisti penkias minutes D. Streckis (55:00, rez. perd. Dovydas Žūkas ir Ulfas Oscaras Williamas Sollinas) sumažino kauniečių deficitą iki dviejų – 3:5.

Varžovų viltis pakovoti dėl pratęsimo palaidojo rungtynių pabaigoje pelnytas P. Verenio (59:44, rez. perd. R. Aliukonis ir I. Četvertakas) įvartis.

Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Aurimas Uscila, o „Tigrų“ – Lukas Jakšys.

Elektrėniečiai atliko 51 varžovo metimą, o „Tigrai“ – 23.

„Energija“ per penkerias rungtynes nesuklupo nė karto ir su 15 taškų tvirtai pirmauja čempionate. „Tigrai“ per ketverias rungtynes iškovojo vieną pergalę ir su 3 taškais užima paskutinę – šeštą – vietą.

Kitas rungtynes Lietuvos čempionate „Energija“ žais lapkričio 3-ią dieną su Vilniaus „Geležinį vilku“, o artimiausi susitikimai laukia Baltarusijos aukščiausioje lygoje – spalio 29 ir 30 dienomis su Baltarusijos septyniolikmečių rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją