Jonavos „Lietava“ su 29 taškais užima penktą vietą. Paskutinėse čempionato rungtynėse praėjusį sekmadienį „Lietava“ savo aikštėje 1:4 nusileido Kauno „Stumbrui“, o „Žalgiris“ svečiuose 2:0 įveikė „Kauno Žalgirio“ komandą.

Šį sezoną „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavusi „Lietava“ nesikuklino ir iš karto parodė, kad turi aštrius nagus. Per pirmus tris turus Jonavos ekipa surinko 5 taškus, o 5-ame ture lygiosiomis 2:2 sužaidė ir su Vilniaus „Žalgiriu“.

Balandžio 2 d. Vilniaus „Sportimos“ manieže vykusiose rungtynėse „Lietava“ jau 12 min. pirmavo 2:0, o „Žalgiriui“ rezultatą išlyginti pavyko tik 89 min., kai po Sauliaus Mikoliūno perdavimo kamuolį į varžovų vartus įnešė Mamadou Mbodjis. Vis dėlto, tose rungtynėse auksinį šansą išplėšti pergalę turėjo svečiai iš Jonavos, bet žalgiriečių laimei paskutinis „Lietavos“ kapitono Dominyko Galkevičiaus smūgis buvo netikslus.

Kiti „Žalgirio“ ir „Lietavos“ susitikimai „SMScredit.lt A lyga“ čempionate baigėsi žalgiriečių pergalėmis. Gegužės 18 d. Jonavoje vykusiose rungtynėse „Žalgiris“ po Lino Klimavičiaus įvarčio laimėjo 1:0, liepos 27 d. Vilniaus LFF stadione pirmu smuiku griežęs Andrija Kaludjerovičius pelnė tris įvarčius, o žalgiriečiai laimėjo 4:1.

Paskutinėje „Žalgirio“ ir „Lietavos“ akistatoje rugsėjo 20 d. Jonavoje trijų įvarčių salve pasižymėjo Bahrudinas Atajičius, o „Žalgiris“ laimėjo 4:0. Vis dėlto, Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabo narys Rolandas Džiaukštas perspėjo, kad paskutinės pergalės prieš Jonavos futbolininkus tik iš pirmo žvilgsnio atrodo lengvos ir užtikrintos.

„Paskutinėse tarpusavio rungtynėse Jonavoje mes tik antro kėlinio pradžioje sugebėjo pralaužti varžovų gynybą, o iki tol vyko klampi ir kieta kova. Varžovai subyrėjo po praleisto įvarčio, tada jau buvo lengviau. Bet iš tiesų, šį sezoną su „Lietava“ nebuvo nei vienų lengvų rungtynių. Nekalbant apie pirmą susitikimą, kai tik rungtynių pabaigoje sugebėjome išsigelbėti, sunkiai kovojome ir kitose rungtynėse, - teigė R.Džiaukštas. – „Lietava“ tikrai nėra lengvas reišutėlis. Komandoje yra patyrusių, pakankamai aukšto lygio futbolininkų, galinčių pridaryti nemalonumų bet kokiems varžovams. „Lietava“ pasižymi gera, kompaktiška gynyba, ypač atidžiai ginasi kai tenka žaisti su A lygos lyderiais. Tuo įsitikino ir „Trakai“, ir „Atlantas“. Pagrindinis jų ginklas – greiti išėjimai į ataką. Tadas Eliošius, Tomas Salamanavičius yra greiti, staigūs ir techniški puolėjai, jiems sumaniai vadovauja D.Galkevičius. Vis dėlto, pagal visus komponentus mes esame už juos stipresni, tiesiog turime tai įrodyti aikštėje.“

„Žalgirio“ ir „Lietavos“ akistata šeštadienį įvyks Jonavos miesto stadione. Pasak R. Džiaukšto, žaidimas ant natūralios dangos šiek tiek pakoreguoja komandų jėgų pusiausvyrą, bet lemiamos įtakos susitikimo baigčiai neturi.

„Kadangi mes daugiausiai treniruojamės ant dirbtinės dangos, tad natūralu, kad žaisdami ant žolės susiduriame su tam tikrais sunkumais. Ir kamuolys lėčiau rieda, ir bėgti šiek tiek sunkiau. Nors šiaip Jonavos stadiono aikštė tikrai kokybiška, lygi, bet rudenį net ir geriausios aikštės pasidaro sunkesnės, klampesnės. Juo labiau, kad šeštadienį prognozuojamas lietus, tad aikštės kokybė gali būti ne tokia gera, - pastebėjo „Žalgirio“ treneris. - Bet mes visa tai žinome ir turime būti atitinkamai pasirengę. Bet mūsų tikslas nesikeičia. Turime pasiekti teigiamą rezultatą. Apskritai, viskas yra mūsų rankose.

Iki sezono pabaigos liko penkios rungtynės ir mes turime visas jas laimėti. Tikrai nelauksime dovanų iš varžovų, nesidairysime per petį į kitus klubus. Šiuo metu esame pasiekę gerą sportinę formą, demonstruojame neblogą žaidimą ir privalome užbaigti sezoną be duobių. Iš tiesų, visi supranta, kad objektyviai esame stipriausias ir geriausiai sukomplektuotas Lietuvos futbolo klubas ir tik mes patys sau esame didžiausi varžovai. Tad reikia nusiteikti kovai, parodyti geriausias savo savybes ir žingsnis po žingsnio eiti ketvirtojo čempionų titulo link.“

„SMScredit.lt A lygos“ 29-o turo dvikovos prasideda jau penktadienį. 18 val. Klaipėdoje susitiks ketvirtą vietą turnyro lentelėje užimantis „Atlantas“ (51 taškas) ir antroje pozicijoje esantys „Trakai“ (58 tšk.).

Šeštadienį 13 val. Jonavoje susitiks čempionato lyderis „Žalgiris“ (66 tšk.) ir penktoje pozicijoje esanti „Lietava“ (29 tšk.), o 14 val. Marijampolėje į kovą stos trečią vietą užimanti „Sūduva“ (51 tšk.) ir šeštoje vietoje esantis Kauno „Stumbras“ (27 tšk.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją