Tai buvo septintas tenisininkų susitikimas ir penkta J. M. del Potro pergalė.

Nugalėjęs J. Isnerį Argentinos tenisininkas savo sąskaitą papildė 20 ATP reitingo taškų ir 9650 JAV dolerių. Aštuntfinalyje 63-ia pasaulio raketė susikovė su ispanu Nicolasu Almagro (ATP-41), įveikė varžovą 6:4, 6:3 ir pateko į šių varžybų ketvirtfinalį.

„Prieš tai čia žaidžiau du kartus ir neiškovojau nė vienos pergalės, – prisiminė J. M. del Potro. – Tikiuosi, kad tai yra ženklas, jog šią savaitę galiu daug nuveikti. J. Isnerio žaidimas yra labai nepatogus varžovams. Man pasisekė, kad antro seto pratęsime pasinaudojau proga laimėti mačą.“

Sunkią pergalę trečiadienį iškovojo 37-erių kroatų veteranas Ivo Karlovičius. Galingais padavimais pasižymintis kroatas 4:6, 6:4, 6:4 palaužė 18-metį Švedijos talentą Mikaelį Ymerą. Dabar J. M. Del Potro žais su I. Karlovičiumi.

Labiau sekėsi kitai jaunai ATP žvaigždei Aleksandrui Zverevui iš Vokietijos, kuris 7:5, 6:4 patiesė prancūzą Adrianą Mannarino. Tuo tarpu amerikietis Jackas Sockas iškovojo jubiliejinę 30-ą sezono pergalę, kai 3:6, 6:3, 7:6 (7:5) palaužė tunisietį Maleką Jazirį.

Kelialapius į ketvirtfinalį taip pat iškovojo Kevinas Andersonas iš Pietų Afrikos, vokietis Tobiasas Kamke ir bulgaras Grigoras Dimitrovas. Pastarasis nesunkiai nugalėjo estą Jurgeną Zoppą 6:3, 6:2 ir po mačo akcentavo laukiančią kovą kitame etape su K. Andersonu:

„Tai buvo geras startas, tačiau turiu išlaikyti koncentraciją. Dabar rungtyniausiu kasdien, todėl laukia nelengvos dvikovos. K. Andersonas yra labai geras tenisininkas, o nugalėtoją gali nulemti keli taškai.“

K. Andersonas ir G. Dimitrovas tarpusavyje yra susitikę septynis kartus, o bulgaras iškovojo net penkias pergales.

Pirmas pagal skirstymą turnyro tenisininkas Gaelis Monfilsas netikėtai krito prieš 61-1 pasaulio raketę Gastao Eliasą. Prancūzas pralaimėjimą patyrė vos per valandą ir 20 minučių rezultatu 6:7 (4:7), 1:6.

Šiame susitikime Prancūzijos atstovas laimėjo vos 59 proc. savo pirmų padavimų, o portugalui pavyko laimėti net 78 proc. savo pirmų padavimų. G. Monfilsas Stokholme triumfavo 2011 metais, G. Eliasui tai pirmas turnyras Švedijoje.

Tarp aštuonių stipriausių turnyro tenisininkų patekę žaidėjai jau užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir 16 tūkst. eurų piniginę premiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją