Nors R. Rimgailienės varžybų startas nebuvo idealus – 4 pergalės iš 6 pogrupyje ir 13 varžybų reitingo vieta tarp 65 dalyvių, tačiau atkrintamąjame etape mūsų veteranė buvo nesustabdoma iki pat finalo. R. Rimgailienė pirmoje kovoje įveikė vokietę Angelą Kumich (10:8), toliau sekė pergalė prieš italę Gianną Cirillo (5:3), ketvirtfinalyje – prieš amerikietę Suzanną Marx (10:5), o pusfinalyje – prieš prancūzė Corrine Aubailly (10:9). Tik finale R. Rimgailienė, susitikusi su šios amžiaus grupės reitingo lydere amerikiete Elisabeth Kocab, pralaimėjo 6:10.

Jurijus Mašala, dalyvavęs vyrų virš 50 m. špagos varžybose, kovas pradėjo netgi kiek geriau nei R. Rimgailienė – savo pogrupyje nugalėjo 5 priešininkus iš 6, tuo užsitikrindamas 8-ą varžybų reitingo vietą tarp 84 čempionato dalyvių. Pirmoji atkrintamojo etapo kova su šveicaru Borisu Drahusaku J. Mašalai buvo sėkminga (10:6), tačiau mūsų atstovas suklupo bandydamas prasiveržti į 16-uką, kai pralaimėjo italui Alessandro di Bella rezultatu 6:10 ir galutinėje įskaitoje užėmė 19 vietą tarp 84 dalyvių.

Trečioji lietuvė, kuriai tai buvo pirmosios tokio rango varžybos, pasirodė kukliau. Audronė Fitkevičienė, dalyvavusi moterų špagos virš 50 metų rungtyje, pogrupyje pralaimėjo visas kovas bei pirmąjį susitikimą atkrintamąjame etape ir tarp 47 dalyvių užėmė paskutiniąją vietą.

R. Rimgailienės sidabras pasaulio čempionate – ne naujiena Lietuvos veteranų fechtavime. Pati R. Rimgailienė 2008 m. laimėjo auksą, o J. Mašala 2012 m. iškovojo bronzą. Abu fechtuotojai yra ir treneriai, išugdę ne vieną gabų auklėtinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją