Rinkiminėje sesijoje dalyvavo 59-i iš 64-ių balsavimo teisę turėjusių federacijų ir asociacijų atstovai. Už D. Gudzinevičiūtės likimą prezidentės poste slaptame balsavime pasisakė 56, prieš – 2, o vienas biuletenis nepasiekė urnos.

„Smagu, kad išrinko beveik vienbalsiai. Tai parodo, kad tuos ketverius metus mes ne veltui su visais kalbėjomės – buvusios priešpriešos nebeliko, todėl turime pakankamai vieningą bendruomenę“, – džiaugėsi moteris.

Sausio pabaigoje LTOK valdyba įtvirtino pataisas, kurios iškėlė papildomas sąlygas į prezidento postą pretenduoti norintiems asmenims – iki rinkimų jie privalo ketverius metus būti šios organizacijos nariais arba būti dalyvavę bent ketveriose generalinės asamblėjos sesijose.

Todėl kandidatai „iš nuošalės“ šiemet iššūkio D. Gudzinevičiūtei mesti negalėjo.

„Niekur įstatymai nenumato, kad turėtų būti kitaip – mes niekam nenusižengiam. Ši nuostata buvo įvesta bandant apsisaugoti nuo atsitiktinių žmonių. Tokių matėme ne kartą, kai iš vakaro tampama arba federacijos prezidentu, arba yra deleguojamas federacijos ir iškart pretenduoja į vieną ar kitą postą. Tai yra mūsų bandymas apsisaugoti nuo politikų“, – pokyčius aiškino D. Gudzinevičiūtė.

Ji į LTOK viceprezidento pareigas pasiūlė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentą Romualdą Bakutį, Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentę Liliją Vanagienę ir Lietuvos sporto meistrų asociacijos „Penki žiedai“ prezidentą Saulių Galadauską.

Likti LTOK generaliniu sekretoriumi pasiūlyta Valentinui Paketūrui, LTOK iždininku – šias pareigas iki šiol ėjusiam Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentui Rimgaudui Balaišai, o į vykdomąjį komitetą buvo pasiūlyta įtraukti lengvaatletę olimpinę vicečempionę Austrą Skujytę.

LTOK nariai be didesnių nesutarimų patvirtino visą D. Gudzinevičiūtės komandą.

Tuo metu į LTOK vykdomąjį komitetą buvo išrinkti šie šeši asmenys: Lietuvos žolės riedulio federacijos (LŽRF) prezidentas Leonardas Čaikauskas, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edvinas Eimontas, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos prezidentas Albinas Grabnickas, Lietuvos olimpiečių asociacijos (LOA) prezidentė Lina Kačiušytė, Lietuvos taekwondo federacijos (LTF) atstovė Agnė Vanagienė ir Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Pirmą kartą į LTOK vadovės kėdę D. Gudzinevičūtė sėdo 2012 metais, kuomet rinkimuose 57-iais balsais prieš 43-is įveikė kitą olimpinį čempioną disko metiką Virgilijų Alekną.

Iki jos LTOK net šešias kadencijas vadovavo Artūras Poviliūnas – nuo 1988 iki 2012-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)