Lietuvai atstovaujantis 28 metų ispanas Danielis Lencina (962) pirmajame rate žais su 19-mečiu australu Patricku Jozwiku (915).

Pirmas pagal reitingą yra 22 metų vokietis Simonas Stadleris. Jis pasaulio reitingų lentelėje užima 379-ąją vietą. Į Vilnių atvyko ir 2001 metais Prezidento taurę iškovojęs bulgaras Radoslavas Lukajevas (474).

Turnyro, kurio generalinis rėmėjas - "Carlsberg", prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Nugalėtojui atiteks 1300 dolerių ir 12 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų. Finalą numatoma surengti šeštadienį 11 val.

Atrankos varžybose, kurios turėtų baigtis pirmadienį, dalyvavo 11 Lietuvos tenisininkų. Deja, visi jie pralaimėjo jau pirmajame rate.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais.

Naujienų agentūros ELTA konferencijų salėje pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje turnyro direktorius Mindaugas Dagys sakė, kad Prezidento taurės turnyras ir šiemet sulaukė didelio tenisininkų susidomėjimo. Anot jo, į 64 žaidėjų atrankos turnyrą nepateko 16 tenisininkų iš Australijos, Izraelio, JAV ir kitų šalių. Iš viso į turnyrą atvyko tenisininkai iš 20 pasaulio šalių.

Turnyro organizatoriai kiek apgailestauja dėl prasto oro. Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Liutauras Radzevičius sakė, kad dėl lietaus dalis turnyro mačų gali būti surengti uždarame "Teniso pasaulio" aikštyne Ąžuolyno gatvėje.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs D.Lencina sakė, kad šiemet turnyre bus labai daug pajėgių žaidėjų iš viso pasaulio. "Bet tikiuosi, kad varžybos Lietuvos tenisininkams bus sėkmingos", - lietuviškai pažymėjo mūsų šalies rinktinei bei Ispanijos ir Vokietijos klubams atstovaujantis ispanas.

Iškart po Prezidento taurės turnyro Vilniuje vyks antrasis tarptautinis vyrų teniso turnyras, skirtas visų laikų geriausio lietuvių tenisininko Vito Gerulaičio atminimui. Du Tarptautinės teniso federacijos (ITF) "Futures" serijos vyrų teniso turnyrus LTS rengia antrą kartą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją