20-metis rusas pralaimėjo pirmą setą, tačiau pademonstravo charakterį ir iškovojo savo pirmą karjeros titulą – 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 6:3.

Finale nugalėtojas atliko 14 neatremiamų padavimų ir laimėjo 74 proc. savo pirmųjų kirčių. Jis tris kartus laimėjo savo varžovo padavimus, o pats neatsilaikė du kartus.

K. Kachanovas tapo pirmu Rusijos tenisininku nuo 2013 metų, laimėjusiu ATP titulą. Jis į šį turnyrą žengė būdamas už pirmojo šimtuko ribos, tačiau artėjančią savaitę turėtų pakilti į 55 poziciją.

Šie metai sėkmingi jauniesiems pasaulio teniso talentams. Savo pirmuosius karjeros titulus 2016-aisiais iškovojo ne tik K. Kachanovas, bet ir Nickas Kyrgiosas bei Alexanderis Zverevas.

Pakeliui link trofėjaus 20-metis nugalėjo keturis skirstytus tenisininkus: A. Ramosą, Viktorą Troickį, Joao Sousą ir Feliciano Lopezą. Verta paminėti, kad rusas šiame turnyre ne tik pirmą kartą iškovojo titulą, tačiau prieš tai net nebuvo rungtyniavęs jokiame ATP pusfinalyje.

„Chengdu Open“ titulą iškovojusiam K. Kachanovui atiteks 250 reitingo taškų bei 148 tūkst. JAV dolerių čekis.

Čekas apgynė laurus

Tuo metu devintoji pasaulio raketė Tomašas Berdychas iškovojo nelengvą pergalę „Shenzhen Open“ turnyro finale. Čekas po 2 valandų ir 39 minučių kovos įveikė 18-ą pasaulio raketę iš Prancūzijos Richardą Gasquet rezultatu 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:3 ir apgynė 2015 metais iškovotą titulą.

Paskutinį kartą T. Berdychas ATP turnyro finale rungtyniavo praėjusį metų spalį, kuomet iškovojo „Stockholm Open“ titulą. Iš viso tai yra 13 trofėjus jo karjeroje.

Už pergalę „Shenzhen Open“ varžybose 31-erių tenisininkui atiteks 250 ATP reitingo taškų bei 114 tūkst. JAV dolerių piniginė premija.

T. Berdychas toliau keliaus rungtyniauti į Japoniją, kur jau po kelių dienų susitiks su Liuksemburgo tenisininku Gilles'u Mulleriu. Čekas 2008 metais tapo „Japan Open“ čempionu, tačiau šiame turnyre nedalyvavo 2013-2015 metais.

@include '/www/htdocs/common/includes/delfi-article/customcode/php_file/file_prievarta_table.php'?>

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)