Įvarčius marijampoliečiams antro kėlinio viduryje per septynių minučių atkarpą pelnė serbas Predragas Pavlovičius (67-ą) ir Eligijus Jankauskas (74-ą min.).

Kauniečiai patyrė 16-ą pralaimėjimą šalies pirmenybėse ir su 15 taškų lieka paskutiniai 15-i.

Įdomu tai, kad antrą pergalę iš eilės iškovojusi „Sūduva“ žaidė be vyriausiojo trenerio Vladimiro Čeburino, kuris išvyko į gimtinę, kur sunkiai serga jo mama.

Rezultatas:

Marijampolės „Sūduva“ 2 – 0 Kauno „Žalgiris“

67' Predrag Pavlovič [1 - 0]
74' Eligijus Jankauskas [2 - 0]

Be atakų lyderio žaidusi „Sūduva“ šventė pergalę

Be vyriausiojo trenerio V. Čeburino kuriam laikui likusi „Sūduva“ iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Šeimininkų sudėtyje įvyko keletas pokyčių: centro gynyboje su Algiu Jankausku rungtyniavo Darių Isodą pakeitęs Povilas Leimonas, o vietoje Tomo Radzinevičiaus, praleidusio šį mačą, starto sudėtyje pirmą kartą pasirodė puolėjas Leonidas Akulininas.

Dvikova prasidėjo Andriaus Veličkos bandymu iš toli, privertusiu Ivaną Kardumą gaudyti nuo žemės atšokusį kamuolį. „Sūduva“ atakavo aštriau, tačiau realizuoti savo progų po varžovų klaidų nepavyko, o kartais ir Fortūna atsukdavo nugarą.

„Kauno Žalgirio“ gynėjas Marius Miškinis apsigynė nuo pavojingo L. Akulinino smūgio, netrukus, suklydus Deividui Mikelioniui, Algis Jankauskas efektingu bandymu galva iš arti nepataikė į tuščius vartus. Net du kartus marijampoliečiai sudrebino vartų konstrukciją: kartą įspūdingu tolimu šūviu į virpstą pataikė Vaidas Slavickas, o Pauliaus Janušauskas taip pat stipriai spirtas kamuolys pataikė į skersinį.

Svečiai atsakė pavojinga ataka, kurios metu aktyviai žaidęs Andrejus Liasiukas perdavė kamuolį link Roko Sikorsko. „Kauno Žalgirio“ beliko smūgiuoti į tuščius vartus, bet laiku suskubęs A. Jankauskas išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

Kėlinio pabaigoje „Sūduvai“ vėl nepasisekė: po pakelto kampinio D. Mikelionis vėl neapdairiai paliko vartus, tačiau šalia vartų buvęs Tomas Bučma likvidavo pavojų.

Po pertraukos žaidimas aprimo. Aistruoliai pirmą pavojingą išpuolį pamatė 65-ą minutę. Po perdavimo į baudos aikštelę A. Liasiukas atitrūko nuo varžovo, bet laiku vartus palikęs I. Kardumas baltarusio smūgį atrėmė.

Netrukus gynyboje užmigę žalgiriečiai buvo nubausti. 67-ą minutę po Andro Švrljugos perdavimo iš dešinio krašto į baudos aikštelę įsiveržęs P. Pavlovičius nepriekaištingai smūgiavo galva.

Per likusį susitikimo laiką marijampoliečiai akivaizdžiai perėmė rungtynių kontrolę ir naudojosi varžovų paliktomis erdvėmis. 75-ą minutę po keitimo aikštėje pasirodęs E. Jankauskas prasiveržė arčiau vartų ir technišku smūgiu pergudravo vartininką.

Dar kartą varžovų vartus tolimais smūgiais atakavo L. Akulininas, sykį kontratakos metu į vartininką smūgiavo Andro Švrljuga.

Turnyro lentelė:


1.Žalgiris27203460:2263
2.Trakai26174546:2055
3.Atlantas27156638:2451
4.Sūduva27146740:3148
5.Lietava26681225:4026
6.Stumbras26651530:5023
7.Utenis26431922:4415
8.Kauno Žalgiris27291623:5315

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)