Karo policijoje tarnaujantis Laisvųjų imtynių atstovas Šarūnas Jurčys (61kg) užėmė 8 vietą. Pirmą kovą laimėjo prieš makedoną Lie Gorgievą16 – 6, tačiau antroje kovoje turėjo pripažinti kovotojo iš Azerbaidžiano Mirjalalo Hasano Zada pranašumą 10:0.

Atstovai iš Lietuvos Krašto apsaugos savanorių pajėgų Kristupas Šleiva (66kg) ir Mindaugas Mizgaitis (130 kg) iškovojo bronzos medalius.

Pastarasis pirmoje kovoje įveikė Ioannį Kargiotakį iš Graikijos 8:0, antroje kovoje po sunkios kovos turėjo pripažinti Eduardo Poppo iš Vokietijos pranašumą, E. Poppas Olimpinėse žaidynėse Rio 2016 užėmė 5 vietą. Paguodos kovoje M. Mizgaitis neturėjo didesnio vargo prieš atstovą iš Kinijos M. Qiayisuoleta ir laimėjo dvikovą 9:0, o susitikime su Europos prizininku Vasilijumi Paršinu iš Rusijos medalį „ištraukė“ rezultatu 1:0.

Eilinis Kristupas Šleiva pirmą kovą pralaimėjo azerbaidžianiečiui Mammadovui Kamranui 10:2, tačiau antroje kovoje ant menčių paguldė atstovą iš Suomijos Mikko Peltokangą. Trečioje kovoje K. Šleiva nuskriaudė atstovą iš Šiaurės Korėjos Jo WON ir pasipuošė bronzos medaliu.

Lietuvos kariuomenės sporto klube dirbantis Vilius Laurinaitis (98 kg) vienintelis iš Lietuvos atstovų prasibrovė į finalą. Pirmoje kovoje be vargo įveikęs Pan American čempionate antrą vietą iškovojusį Davi Jose Albino iš Brazilijos rezultatu 8:0.

Antroje kovoje V. Laurinaičio laukė Pasaulio čempionate antrą vietą iškovojęs Oliveris Hassleris, tačiau vokietis turėjo pripažinti lietuvio pranašumą 7:5. Trečioje kovoje mūsų kovotojas be vargo įveikė D. Džihasovą iš Ukrainos 5:0, kaip ir kelią link finalo bandžiusį pastoti graiką Spirosą Kountouratzį – 9:0. Pergalingą žygį nutraukė ir aukso medalį 31 - osiose Pasaulio kariškių imtynių čempionate iškovojo baltarusis Aleksanderis Hrabovikas, kuris šiais metais Europos čempionate užėmė trečią vietą.

Savanoriai Darius Venckaitis (59 kg) ir Julius Matuzevičius (85 kg) iš čempionato pasitraukė jau po pirmų kovų ir tenkinosi 14 vietomis.

Prieš varžybas susirgo ir į čempionatą neišskrido klasikas Valdemaras Venckaitis (75 kg).
Lietuvos kariškių rinktinės treneris seržantas specialistas dr. Mindaugas Ežerskis.

Lietuvos golfo federacijos Rymanto Juozaičio kvietimu, Lietuvos kariškių rinktinė po sunkių kovų apsilankė „The V Golf Club“ golfo aikštyne. Išpuoselėtame „The V Golf Club“ golfo aikštyne rinktinė net tik iš arčiau susipažino su golfu, bet ir sudalyvavo mini turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)