Lietuvos golfo turo finalo turnyro vyrų kategorijoje nugalėjo Juozapas Budrikis (148 smūgiai), o tarp moterų stipriausia buvo taip pat Rasa Butrimaitė (158 smūgiai).

Turnyre iš viso varžėsi 50 pajėgiausių žaidėjų vyrų ir 20 moterų. Aktyvaus šių metų golfo sezono, kurio metu iš viso buvo surengta 15 turnyrų, nugalėtojo vardą vyrų kategorijoje 17-mečiui G. Markevičiui garantavo finalo turnyre užimta antra vieta. Nuo J. Budrikio jis atsiliko trimis smūgiais, bet bendroje sezono įskaitoje laimėjo surinkęs 3600 taškų ir artimiausią konkurentą aplenkęs 160 taškų.

„Man šis pasiekimas reiškia tikrai labai daug, sunku net žodžiais apsakyti. Šis rezultatas – tai visų metų pastangos ir treniruotėse praleistas laikas. Tikrai jaučiuosi nusipelnęs pergalės. Iš viso sužaidžiau šešis turnyrus, iš kurių du laimėjau, o likusiuose užėmiau antrą vietą. Tai tik patvirtina, jog tai nebuvo atsitiktinė sėkmė“, – sako G. Markevičius.

Pasibaigus sezonui golfas iš jaunuolio gyvenimo niekur nedings. Žiemą jis žada intensyviai treniruotis, o kitais metais ne tik ginti iškovotą titulą, bet ir dalyvauti turnyruose užsienyje.

„Viskas priklausys nuo to, kaip seksis treniruotis žiemą. Jeigu būsiu gerai pasiruošęs, tikiuosi, bent dešimt turnyrų sužaisti užsienyje. Tikrai norėčiau ateityje tapti profesionaliu golfo žaidėju, bet iki to dar labai daug darbo. Tačiau stengsiuosi, o kaip bus – pamatysime“, – teigia G. Markevičius.

Tiek Druskininkuose, tiek ir visame sezone pirmą vietą moterų įskaitoje užėmusi R. Butrimaitė džiaugiasi, kad visas sunkus darbas, kurį ji atliko sezono metu, davė rezultatų.

„Iš tiesų sezonas nebuvo labai lengvas. Kelis kartus keičiau techniką, vis reikėdavo lipti per save, kad negrįžčiau prie senų įpročių. Esu savimi patenkinta. Pasiekiau gerų rezultatų, geresnių nei pernai. Man svarbiausia tobulėti, todėl džiaugiuosi, kad man tai pavyksta. Į tą nugalėtojos vardą sutelpa visos varžybos, treniruotės ir tas tūkstantis sumuštų golfo kamuoliukų“, – teigia geriausia šalies golfo žaidėja.

Finalo turnyre triumfavusiam J. Budrikiui ši pergalė leido iš ketvirtos vietos bendroje įskaitoje pakilti į antrą. Jis teigia, kad tokį pasiekimą nulėmė teisingas nusiteikimas.

„Buvau ketvirtas todėl, kad nedalyvavau keliuose turnyruose. Buvau išvykęs į užsienio čempionatus, todėl rikiavausi žemiau. Tačiau žinojau, kad esu pasiruošęs, galiu pasirodyti puikiai ir įrodyti, jog esu vertas trejetuko ar net pirmosios pozicijos. Man šiuo metu už Lietuvos varžybas yra svarbesni užsienio turnyrai, kuriuose dar didesnė konkurencija, bet visada noriu įrodyti, kad esu geriausių šalies žaidėjų trejetuke ir galiu sėkmingai žaisti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“, – sako J. Budrikis.

Lietuvos golfo federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Markevičių labiausiai džiugina tai, kad kasmet golfo turnyrų Lietuvoje daugėja, o žaidėjai tampa vis pajėgesni ir profesionalesni.

„Turnyru Druskininkuose uždarėme išties aktyvų golfo sezoną. Jo metu iš viso buvo suorganizuota 15 turnyrų, iš kurių 8 buvo reitinginiai. Smagu, kad kyla turnyrų lygis ir Lietuvoje atsiranda vis daugiau stipresnių žaidėjų, kurie gali varžytis ne tik šalies, bet ir užsienio turnyruose su kitų šalių golfo žaidėjais“, – sako jis.

Lietuvos golfo turo finalo turnyro nugalėtojai:

I grupė vyrai:

1. Juozapas Budrikis (HCP 0,9; 148 taškai)
2. Gediminas Markevičius (HCP 2,4; 151 taškas)
3. Mindaugas Vaičius (HCP 6,1;153 taškai)

II grupė moterys:

1. Rasa Butrimaitė (HCP 7,0; 158 taškai)
2. Saulė Jarašūnaitė (HCP 4,5; 164 taškai)
3. Ilona Katkevičienė (HCP 18,9; 176 taškai)

III grupė vyrai:

1. Paulius Baltramonaitis (HCP 6,4; 138 taškai)
2. Mindaugas Vaičius (HCP 6,1; 139 taškai)
3. Stanislavas Kozelas (HCP 20,6; 139 taškai)

IV grupė moterys:

1. Ilona Katkevičienė (HCP 18,9; 130 taškų)
2. Rasa Butrimaitė (HCP 7,0; 140 taškų)
3. Audronė Butkevičienė (HCP 23,3; 145 taškai)

PRO grupė:

1. Jonathan Fleming (HCP 0,0; 142 taškai)

Svečių grupė:

1. Giedrius Jarmalavičius (HCP 16,8; 144 taškai)
2. Martynas Bacevičius (HCP 13,5; 148 taškai)
3. Mindaugas Martišius (HCP 23,8; 150 taškų)

Viso sezono įskaita:

Vyrai:

1. Gediminas Markevičius (HCP 2,4; 3600 tšk.)
2. Juozapas Budrikis (HCP 0,9; 3440 tšk.)
3. Mindaugas Vaičius (HCP 6,1; 3100 tšk.)

Moterys:

1. Rasa Butrimaitė (HCP 7,0; 4000 tšk.)
2. Saulė Jarašūnaitė (HCP 4,5; 3400 tšk.)
3. Gilė Bitė Starkutė (HCP 3,8; 2700 tšk.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją