Organizatoriai skaičiuoja, kad šiemet jų gali prireikti net 800.

Dešimtą kartą Anykščiuose rengiamas maratonas pasižymi vidutinio sudėtingumo trasa, didžiuliu dalyvių skaičiumi ir kultūrine programa, kuri būna skirta sezono paskutinėms lenktynėms paminėti.

„Kalbant apie visą 2016 metų sezoną, tai svarbiausias dalykas, kad sutvirtėjome kokybiškai. Didžiulis įdirbis mums garantavo papildomų investicijų, kurias panaudojome įsigydami naują įrangą, leidusią fiksuoti laiką tarpiniuose finišuose.

Taip pat išskirčiau viešumą. Jo šiemet gavome daugiau, o tai turėjo tiesioginės įtakos didesniam dalyvių skaičiui per visus etapus. Taip pat, lyginant su ankstesniais metais, stipriai išaugo komandų skaičius. Mus tai džiugina, nes augant dalyvių skaičiui, kokybė ne prastėja, o gerėja“, - pasitikdamas šio sezono finišą pasakojo pagrindinis taurės organizatorius ir dalyvis Arūnas Daugirdas.

– Sakykite, ar jau galima sudėlioti taškus ant „i“ ir suskaičiuoti, kiek maratonų taurės varžybose užaugo dalyvių skaičius?

– Kol kas galutinių skaičių nėra, nes jie dar pildosi, tačiau preliminariai galima sakyti, kad lyginant su praėjusiais metais dalyvių išaugo maždaug 20 procentų.

– Ar prieš sezoną tokiu prieaugiu būtumėt patenkintas?

– Visada žmonės prognozuoja kuo optimistiškiau. Taip ir mes vylėmės, kad tas prieaugis bus dar didesnis. Turime pavyzdžių Latvijoje, kur į panašius maratonus atvyksta 1500 ar 2000 dalyvių. Ir tai dažnai būna ne riba.

Mums, savo ruožtu, buvo labai sunku peržengti tūkstančio kartelę. Kai pernai ją peržengėme, atsirado noras kuo greičiau pasiekti 1500 dalyvių. Kol kas ta riba nepasiekta. Kokios priežastys? Sunku pasakyti. Galbūt, lietuvių toks būdas, galbūt aktyvumo stoka. Nėra taip lengva įkalbinti lietuvį užlipti ant dviračio. Kita vertus, nesinori, kad tai skambėtų negatyviai. Progresas yra ir tuo mes tikrai džiaugiamės.

– Jeigu reiktų išskirti didžiausią šio sezono nerimą, kas tai būtų?

– Vienareikšmiškai, Panevėžio etapo organizavimas. Druskininkus, Vilnių, Ignaliną ir Anykščius per daugelį metų mes pažinome ir puikiai žinojome, ko ten galime laukti. Iš Panevėžio, savo ruožtu, turėjome daug pažadų ir viskas.

Prisipažinsiu, jog buvau kiek skeptiškas ir šiek tiek bijojau. Be to, tas kraštas visiškai lygumų ir iš pirmo žvilgsnio netgi niūrokas. Tačiau požiūris absoliučiai pasikeitė, kai reikėjo įveikti trasą.
Ši trasa visiškai kitokia nei kitos keturios ir nors ji nekalnuota, bet techniškai tikrai nėra pati lengviausia. Pats važiavau ir vargau. Kitur būna įmini į kalną ir kol leidiesi gali bent akimirką atsipūsti, o čia 99 procentus kelio turi minti pedalus.

Aišku nuomonių apie šią trasą buvo įvairių, tačiau didesnė dalis dalyvių liko patenkinti. Mums, kaip organizatoriams, buvo labai svarbu, kad miestas suteikė visokeriopą pagalbą.

– Ar jau nusprendėte dėl kitų metų? Kaip bus su trasomis? Keisis ar liks tos pačios?

– Tai bus sprendžiama po uždarymo, kai suvesime organizacinius galus, pabendrausime su visais kolegomis organizatoriais. Jeigu suderinsime pozicijas, gali likti ir tie patys etapai, kurie buvo šiais metais.

– Sekmadienį laukia Anykščiai. Ką galite pasakyti apie šį miestą ir trasą jame?

– Į Anykščius MTB dviračių maratonų taurės varžybos šiemet užsuks dešimtą kartą, tad turėsime jubiliejų. Pirmąkart per tuos dešimt metų etapas nukeltas į pačią rugsėjo pabaigą. Dabar reikia tikėtis, kad nesušalsime (šypsosi).

Šiaip Anykščiai yra labai draugiškas miestas. Trasa vidutinio sudėtingumo. Be abejo, visi čia laukia finalo nominacijų. Kažkas dar turi galimybių pagerinti pozicijas, o kažkas išsaugoti.

– Sakykite, ar jau žinote, kiek turėsite išdalinti lojalumo medalių?

– Keturiuose etapuose dalyvavo 799 dalyviai, tai tikėtina, kad panašus skaičius ir išliks. Beje, jis yra gerokai didesnis nei 2015 metais.

– Kaip galvojate, kas laimės šiemet taurę?

Apie tai negalvoju. Apskritai, man džiugu, kad turime grupę lyderių, kurie siekia nugalėtojo titulo. Panaši situacija ir su komandų įskaita. Taip kad teks kovoti iki pabaigos.
--
Po keturių etapų asmeninėje vyrų įskaitoje pirmauja Eimantas Gudiškis. Jis 5 taškais lenkia Domą Maniką, 29 – Tadą Malinauską ir 30 – Šarūną Pacevičių.

Moterų įskaitoje taurę jau užsitikrino Silvija Latožaitė. Dėl antros pozicijos vis dar kovoja Karolina Černych ir Gabija Ališauskaitė.

Komandų TOP įskaitoje tarp vyrų kol kas nepralenkiama Kauno „Velomanija-Niskama“ komanda, tarp moterų – Vilniaus FOCUS.

„Maxi“ įskaitos lyderiai „Dviratai-Daistatus“ dviratininkai, kurie užtikrintai lenkia dvi Vilniaus komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)