Platformos idėją pakuždėjo banali problema

Unikali teniso mėgėjams skirta platforma „iMATCH“ susikūrė daugiau kaip prieš metus. Pasak šios platformos įkūrėjos, teniso trenerės Renatos Žalėnienės, platformos idėja labai paprasta:

„Pastebėjome, kad kiekvienas teniso mėgėjas susiduria su žaidimo partnerio problema, - pasakoja R. Žalėnienė. – „iMATCH“ sukūrėme visiems teniso mėgėjams, kurie nedalyvauja Lietuvos čempionatuose ir neturi profesinės patirties, tačiau ieško lygiaverčių žaidimo partnerių ne tik tarp pažįstamų, nori tobulėti ir dalyvauti jiems skirtuose vienetų ar dvejetų turnyruose“.

Šioje platformoje prisijungę žaidėjai gali registruotis į „iMATCH“ piramidės turnyrą, kuriame yra reitinguojami ir suskirstomi piramidės principu pagal pajėgumą.

„Kiekvienas žaidėjas siekia užimti kuo aukštesnę piramidės poziciją. Kad pakiltų, jie turi laimėti prieš aukštesnėje pozicijoje esančius varžovus“, – pasakojo R. Žalėnienė. Pagal taisykles dalyviai gali kviesti žaidėjus, esančius tik toje pačioje piramidės eilutėje arba viena eilute aukščiau. 1-15 vietas užimantys žaidėjai gali kviesti bet kurį, išskyrus esantį žemiau. „Piramidė ne tik padeda susirasti teniso partnerį, mesti iššūkį aukštesnėse pozicijose esantiems žaidėjams, bet ir bendrauti, dalintis įspūdžiais su bendraminčiais“, – sako R. Žalėnienė. Šiuo metu vyrų ir moterų piramidėse užsiregistravę ir varžosi virš 120 teniso mėgėjų.

Turnyras vyksta visus metus, finale dalyvauja geriausi

Piramidžių turnyruose žaidėjai tarpusavyje gali varžytis ištisus metus savarankiškai pagal jiems priimtiną grafiką, o du kartus metus vyksta Didžiosios ir Mažosios piramidės finalai, kuriuose visi žaidėjai gali smarkiai pagerinti savo pozicijas piramidėje.

Praėjusį savaitgalį Teniso erdvėje vykusiuose finaluose dalyvavo 32 vyrai ir 48 moterys. Šiemet Didžiosios piramidės finale varžėsi 1-16 vietas užimantys vyrai ir 1-32 užimančios moterys, Mažosios piramidės finale – 16-32 pozicijas užimantys vyrai ir 32-48 vietas piramidėje užimančios moterys.

Itin intriguojančiai vyko Didžiosios piramidės moterų finalas, kuriame susitiko reitingo lyderė Miglė Vaškienė (1) ir Gintare Skrolienė (7). Po itin atkaklios trijų setų kovos 1:6, 6:4; 10/2 pergalę šventė Gintarė Skrolienė.

Nemažiau atkakliai vyko ir moterų Mažosios piramidės finalas, kuriame dviejų setų kovoje 7:5, 7:5 Justina Kelminskė (41) įveikė Astą Abunevičiutę (48).

Didžiosios piramidės vyrų finale Kiprosas Didžiulis (2) 6:1; 6:1 nepaliko vilčių Giedriui Makūnui (14).
Žymiai atkakliau vyko Mažosios piramidės vyrų finalas, kuriame susigrūmė Vygandas Pigaga (30) ir Laimonas Noreika (29). Po atkaklios trijų setų kovos pergalę rezultatu 3:6, 7:6, 10:2 šventė Vygandas Pigaga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją