Praėjusių metų gruodžio mėnesį minėtasis leidinys paskelbė, kad daugkartinis F-1 čempionas Michaelis Schumacheris, prieš dvejus metus slidinėdamas patyręs sunkią galvos traumą, terapeuto pagalba gali žengti kelis žingsnius ir pakelti ranką.

Tuomet vokiečio vadybininkė Sabine Kehm suskubo paneigti tokią informaciją ir išplatintame pranešime spaudai teigė, kad tokie pranešimai yra „neatsakingi“ ir „suteikia per daug tuščių vilčių žmonėms, kurie yra vienaip ar kitaip susiję su M. Schumacheriu.“

Schumacherių šeima dėl viešumoje pasirodžiusios melagingos informacijos kreipėsi į Hamburgo teismą. Šeimos advokato Felixo Dammo teigimu, leidinys ne tik pateikė melagingą informaciją, bet ir pažeidė privatumo įstatymus. Teismui pateiktuose dokumentuose F. Dammas taip pat patvirtino, kad „M. Schumacheris negali vaikščioti.“

Vokiečių leidinys „Bunte“ gindamasis teigia, kad informaciją apie M. Schumacherio sveikatos būklę gavo iš „M. Schumacherio draugo“.

Teismo atstovų teigimu, už melagingą informaciją „Bunte“ gali būti skirta piniginė bauda nuo 40 tūkst. iki 100 tūkst. eurų, kurią leidinys turės sumokėti M. Schumacherio šeimai. Galutinis sprendimas turėtų būti paskelbtas šių metų spalio mėnesį.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.