Turnyro lentelėje trakiškiai atsilikimą nuo rungtynėms mažiau sužaidusio lygos lyderio Vilniaus „Žalgirio“ sumažino iki penkių taškų. Nuo trečioje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto“ marijampoliškius skiria keturi taškai, o savo rungtynes uostamiesčio komanda žais ketvirtadienį.

Aikštės šeimininkai pirmame kėlinyje sudarė nemažai problemų „Sūduvos“ gynybai, į kurios liniją sugrįžo Vaidas Slavickas, tačiau dėl diskvalifikacijos negalėjo rungtyniauti Algis Jankauskas. Jo vietą gynybos centre užėmė Povilas Leimonas.

Ivanui Kardumui iki pertraukos darbo netrūko. Vartininkas sugavo į baudos aikštelę įsiveržusio Artiomo Gurenkos smūgį, didesnių problemų jam nesukėlė ir tolimas Jevgenijaus Zasavitskio bandymas.

Sužaidus pusvalandį, „Trakai“ sukūrė du labai pavojingus momentus. Iš pradžių po perdavimo iš gilumo prieš vartus iššokęs Aleksandras Byčenokas, perkeldamas kamuolį per jį pasitikusį I. Kardumą, į vartus nepataikė. Vėliau puikiai kraštu pranėręs Michailas Šyška surado Nerijų Valskį, kurio smūgį galvą sūduviškis sugavo šuoliu.

Prieš pat pertrauką riteriai išsiveržė į priekį. Oscaras Dorley idealiu perdavimu prieš vartus išvedė N. Valskį. Rezultatyviausio lygos futbolininko, kurio sąskaitoje jau 14 taiklių smūgių), akistata su I. Kardumu baigėsi įvarčiu smūgiuojant vartininkui tarp kojų.

Varžovų klaidų laukę svečiai savo šanso sulaukė vos kartą, kėliniui artėjant prie pabaigos, bet prieš vartus išbėgusį Valentiną Baranovskį pasivijo Alma Wakili ir užgesino kilusį gaisrą.

Po pertraukos iniciatyvą perėmė marijampoliečiai. Į žaidimą teko įsijungti Ignui Plūkui ir kojomis atremti pavojingą į puolimą atskubėjusio V. Slavicko smūgį pažeme.

Sužaidus 10 minučių, „Trakų“ naujasis vyriausiasis treneris Sergejus Kovalecas į aikštę metė po poros metų pertraukos į komandą sugrįžusį Tadą Labuką, kuris iškart užėmė vietą atakos smaigalyje, pastumdamas ten rungtyniavusį N. Valskį į krašto saugo poziciją.

Taktiniai pertvarkymai padėjo riteriams perkelti žaidimą į aikštės vidurį. Negana to, kėlinio viduryje aikštės šeimininkai surengė greitą išpuolį ir be priežiūros paliktas ir į baudos aikštelę įkirtęs Jevgenijus Zasavickis nepaliko I. Kardumui jokių šansų po A. Gurenkos perdavimo. Moldavas įvartį mušė trečiose rungtynėse iš eilės.

Nuo suolo į žaidimą įsijungę Eligijus Jankauskas, Leonidas Akulininas ir Admiras Kecapas permainų „Sūduvai“ neatnešė. Aikštės šeimininkai užtikrintai kontroliavo situaciją iki mačo pabaigos, nesuteikdami svečiams progų bent sušvelninti rezultatą.

Kitose rungtynėse iškovoti nepavyko „Kauno Žalgirio“ (14 tšk.) klubui, kuris trečiadienį varžovų aikštėje mačą su šeštojoje pozicijoje esančiais Kauno „Stumbro“ (23 tšk.) futbolininkais baigė lygiosiomis 2:2 (0:1), nors pirmavo iki paskutinių mačo minučių.

Aikštės šeimininkams įvarčius pelnė Robertas Vėževičius (35 min.) ir Abdulas Basitas (90+4 min.), svečiams – Andrius Velička (66 min.) bei Donatas Stulga (81 min.).

A lygos turnyro lentelė:


1. Vilniaus „Žalgiris“ 24 18 3 3 54:20 57
2. Trakų „Trakai“ 25 16 4 5 45:20 52
3. Klaipėdos „Atlantas“ 24 14 4 6 36:23 46
4. Marijampolės „Sūduva“ 25 12 6 7 36:31 42
5. Jonavos „Lietava“ 24 6 7 11 25:36 25
6. Kauno „Stumbras“ 25 6 5 14 30:48 23
7. Utenos „Utenis“ 24 4 3 17 21:41 15
8. „Kauno Žalgiris“ 25 2 8 15 22:50 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)