„Buvo labai sunkus savaitgalis. Iš pradžių treniruotėse turėjome nemažų problemų. Bet iki šeštadienį vykusios kvalifikacijos mechanikams pavyko išspręsti visas bėdas“, - pasakojo lietuvis.

Kvalifikacinėse varžybose E. Riabko vieną ratą greičiausiai įveikė per 37:41 min. Tai buvo šeštas geriausias laikas iš visų 22 lenktynininkų, garantavęs palankią startinę poziciją finale.

„Pagrindiniame plaukime startas buvo gana sudėtingas. Iš pradžių praradau pora pozicijų. Vėliau ilgainiui kelias atkovojau. Sąlygos buvo sunkios: lenktynininkams teko kovoti su didelėmis bangomis, dėl kurių buvo ypač sunku formulę suvaldyti posūkiuose“, - teigė E. Riabko.

Iš 18 finale startavusių sportininkų finišą pasiekė 11. Dėl sudėtingų oro sąlygų finaliniame plaukime įvyko net kelios avarijos. 60 ratų įveikęs per 45 min ir 32 sek., E. Riabko finišo liniją kirto trečias. Nuo pirmąją vietą užėmusio švedo Pierre‘o Lundino lietuvis atsiliko mažiau nei 8, o nuo antrą vietą užėmusio Jungtinių Arabų Emyratų atstovo Rashido Al Qamzio – vos 2 sekundėmis.

Prancūzijoje vyko priešpaskutinis, šeštas F2 pasaulio čempionato etapas. Už trečią vietą iškovojęs 12 įskaitinių taškų, bendroje įskaitoje E. Riabko iš 17 vietos pakilo į 10-ą. Paskutinis varžybų etapas spalio 7-9 dienomis vyks Portugalijoje. Čempionate užtikrintai pirmauja Prancūzijoje triumfavęs švedas P. Lundinas.