Pirmą kartą Europos pirmenybėse dalyvaus ne tik jauniai (17-18 metų) ir jaunimas (iki 23 metų), bet ir elito grupės atstovai.

Moterų lenktynėse Lietuvai atstovaus šalies čempionė Daiva Tušlaitė („Inpa- ianchi“), Rasa Leleivytė ir Silvija Latožaitė (abi – „Aromitalia-Vaiano“), o vyrų – Paulius Šiškevičius, Darijus Džervus (abu – „Staki-Baltik vairas“) ir Žydrūnas Savickas („Bourg-en-Bresse AC“).

Jaunimo grupėje startuos broliai Linas ir Raimondas Rumšai (abu – „Soligo Amaru' Sirio Palazzago“), Justas Beniušis ir Venantas Lašinis (abu – „Staki-Baltik vairas“).

Jaunių varžybose jėgas išmėgins Monika Rastauskaitė, Gabrielė Jucevičiūtė, Justina Jovaišytė, Regina Stegvilaitė, Kotryna Vaičytė, Erika Kuodytė, Rojus Adomaitis, Arvydas Birenis, Denas Masiulis, Zigmas Derkintis, Kazimieras Ramonas ir Kęstutis Vaitaitis.

Pavienio starto lenktynėse trečiadienį ir ketvirtadienį dalyvaus S. Latožaitė, P. Šiškevičius, J. Beniušis, V. Lašinis, J. Jovaišytė, R. Stegvilaitė, A. Birenis ir D. Masiulis.

Grupinės lenktynės vyks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos rinktinės nariai lenktyniavo Italijoje ir Belgijoje.

Italijoje surengtų moterų lenktynių „Giro Toscana–Memorial Michela Fanini“ prologe (2,2 km) D. Tušlaitė buvo šešta, o S. Latožaitė – devinta, pirmame etape (133,6 km) antra finišavo R. Leleivytė, o dešimta – D. Tušlaitė.

Lietuvos jaunimo čempionas L. Rumšas Italijoje vykusiose „Gran Premio Industria del Cuoio e delle Pelli“ lenktynėse (176 km), kuriose dalyvavo 184 dviratininkai, finišavo aštuntas.

Jauniai kovojo varžybose Belgijoje. M. Rastauskaitė laimėjo „Grote Prijs Campaert“ (61,1 km) lenktynes, o „Grote Prijs de Schepper“ (99 km) lenktynėse finišavo šešta. R. Adomaitis lenktynėse „Montenakenas - Gingelomas“ (82,6 km) užėmė antrą, o A. Birenis – devintą vietas. Lenktynėse Diegeme (80 km) R. Adomaitis buvo devintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)