Dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis žaidėjas iki paskutinės minutės negalėjo atsipalaiduoti. Dėl skrydžių bendrovės „Nordica“ įsteigto pagrindinio prizo kelionės verslo klase į pasirinktą šalį, jam iššūkį metė pajėgi golfo žaidėja Neringa Mackelienė.

„West Express“ turnyro kovos tarp žaidėjų vyko 6 pagrindinėse grupėse. Jų nugalėtojai Europos centro golfo laukuose vėliau rungėsi finaliniame vieno lauko peržaidime.

Tačiau net ir po šios kovos absoliutus nugalėtojas nepaaiškėjo. N. Mackelienė ir M. Ljungbergas sužaidė lygiosiomis, todėl dalyvavo papildomoje dvikovoje. Galiausiai pergalę, po artimiausio smūgio rungties, šventė švedas. Jo muštas kamuoliukas nuskriejo arčiau duobutės nei varžovės.

„Kaip ir kiekvienas žaidėjas prieš turnyrą turėjau tikslą nugalėti, tačiau pergalė buvo netikėta. Iš tiesų buvo labai sunku, nes tai buvo visai ne mano diena. Turėjau iš anksto numatęs strategiją, tačiau ne viskas pasiteisino. Vis tik džiaugiuosi, kad nepaisant mažų nesėkmių, Fortūna man buvo palanki“, – sakė nugalėtojas.

Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis švedas golfą žaidžia jau daugiau nei dvidešimt metų. Golfo žaidėjo karjerą pradėjęs gimtojoje šalyje, neapleido šio pomėgio ir atvykęs gyventi į Vilnių.

„Švedijoje golfą žaidžiau dešimt metų. Šis žaidimas ten yra ypač populiarus, jį žaidžia daugiau nei milijonas žmonių. Lietuvoje golfas dar tik vystosi, todėl čia daug investuojama į infrastruktūrą, gerėja golfo laukų kokybė, auga žaidėjų lygis. Pastebėjau, kad Lietuvoje golfo laukai daug sudėtingesni. Naujokams dėl to treniruotis sunkiau, tačiau jeigu tai daro nuosekliai greičiau tobulėja“, – pastebi M. Ljungbergas.

Pagrindinį prizą, skrydį dviem asmenims verslo klase į pasirinktą šalį laimėjęs švedas dar nenusprendė, kur norėtų nukeliauti. Jis tikino, kad artimiausiu metu atidžiai peržiūrės „Nordica“ avialinijų maršrutus ir, ilgai nedelsdamas, krausis lagaminus.

Golfo žaidėjų kovas iš šalies stebėjęs „West Express“ vadovas Raimondas Ušeckas džiaugėsi, kad ketvirtas turnyras pritraukė rekordinį dalyvių skaičių. Dėl pagrindinio prizo rungėsi 111 žaidėjų nuo 9-erių iki 75-erių metų amžiaus. Dar beveik trys dešimtys norinčiųjų šį kartą liko laukiančiųjų eilėje.

„Lyginant su pirmais turnyrais akivaizdžiai matome golfo populiarumo augimą. Šiemet į aikštyną susirinko žymiai daugiau tiek žaidėjų, tiek žiūrovų, tiek verslo klientų. Kol žaidėjai rungėsi, visi norintys galėjo pasimokyti žaisti golfą. Tai yra labai demokratiška sporto šaka, kur lygus su lygiais gali rungtis tiek vaikai, tiek suaugusieji, vyrai ir moterys“, – kalbėjo R. Ušeckas.

Iš viso turnyre dalyvavo 24 moterys ir 87 vyrai. Atskirose žaidėjų grupėse triumfavo ir dėl pagrindinio prizo kovėsi atskirtų grupių nugalėtojai Mikaelis Ljungbergas, Aidas Kupčinskas, Neringa Mackelienė, Giedrius Mackelis (jauniausias dalyvis), Juozapas Budrikis ir Gilė Bitė Starkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)