Žaliai balti turnyro finale po dramatiškos kovos 1:0 pranoko Gdynės „Arka“ atstovus.

Pirmame varžybų etape žalgiriečiai, kuriems vadovavo treneris Stasys Petrauskas, vieno rato sistema žaidė D grupėje kartu su Lenkijos komandų kompanija: GKS „Katowice“, Varšuvos „Polonija“ ir Olštyno „Naki“.

Turnyrą pradėję dvikova su Olštyno komanda, žalgiriečiai turėjo žaibiškai prisitaikyti prie didesnių greičių ir daug aukštesnio lygio futbolo. Pirmąjį kėlinį vyko lygus žaidimas, tačiau dvi klaidos gynyboje lėmė rezultatą 2:0 vilniečių varžovų naudai. Antrą rungtynių dalį žalgiriečiai pradėjo beprotišku spaudimu varžovams, tačiau dėl netikslumo baigiamojoje atakos stadijoje pirmasis įvartis į Olštyno komandos vartus krito tik antrojo kėlinio viduryje, o varžovų vartų virpstai, vartininko meistriškumas ir pačių žalgiriečių netikslumas neleido išlyginti rezultato iki pat jų pabaigos. Finalinis teisėjo švilpukas pergalę 2:1 fiksavo „Naki“ komandos naudai.

Žaidžiant antrąsias rungtynes jaunieji žalgiriečiai jau neturėjo kur trauktis, norėdami toliau kovoti dėl turnyro nugalėtojų vardo.

Dvikovoje prieš grupės favoritus GKS komandą iš Katovicų, vilniečiai puikiai įgyvendino trenerio nurodymus drausmingai gintis ir žaibiškai kontraatakuoti. Dvi žalgiriečių atakos pirmae kėlinyje baigėsi dviem mirtinais dūriais varžovų gynybai, o po pertraukos tik nuošalės spąstai gelbėjo lenkus nuo dar dviejų įvarčių.

Trečios rungtynės prieš Varšuvos „Polonijos“ ekipą parodė Lietuvos komandos potencialą – jaunieji žalgiriečiai mušė net penkis įvarčius, ir tik pačioje varžybų pabaigoje praleido vieną.

Turnyro pusfinalyje laukė latvių FK „Liepaja“ komanda. Atidavę varžovams teritorinę persvarą, vilniečiai „smaginosi“ kontraatakuodami ir kurdami vieną progą po kitos. Bet geriausias turnyro vartininkas iš „Liepaja“ ekipos niekais vertė žalgiriečių pastangas.

Tačiau pirmo kėlinio aštuntą minutę bejėgis buvo ir jis – rezultatyviausias turnyro puolėjas žalgirietis Eigirdas (penki įvarčiai) po puikios atakos vis tik pasižymėjo – 1:0. Kiek priblokšti šių rungtynių favoritai latviai netrukus atsigavo, ir aikštėje užvirė bekompromisė kova. Drausmingai besigindami žalgiriečiai atsilaikė bei smeigė paskutinę vinį į varžovų karstą, po greitos kontraatakos įveikdami vartininką, kuris tolesnę karjerą ketina tęsti Berlyno „Hertha“ klubo akademijoje.

Turnyro finalas buvo surengtas „Wisla“ klubo pagrindiniame stadione. Jame jaunųjų žalgiriečių laukė „Arka“ komanda ir armija Lenkijos klubo sirgalių.

Žalgiriečiai jau nuo pat pirmų varžybų minučių varžovams parodė, jog pergalės avansu tikrai neketina atiduoti. Nors teritorinę persvarą varžovams vilniečiai ir perleido. Pačioje rungtynių antrojo kėlinio pradžioje jie išsiveržė į priekį ir, nepaisant vieno žaidėjo pašalinimo, apgynė pranašumą.

„Žaidėme drausmingą futbolą gynyboje, labai greitai pereidami į puolimą ir bendradarbiaudami aikštėje lyg vienas kumštis – būtent šios priežastys ir lėmė žalgiriečių sėkmę turnyre,“ – komandos žaidimą vertino treneris S. Petrauskas ir pažymėjo, jog panašūs aukšto organizacinio lygio turnyrai tiesiog privalo būti organizuojami ir Lietuvoje.

„Tik tarptautinių rungtynių patirtis užtikrins dar spartesnį mūsų vaikų tobulėjimą bei dar aukštesnį individualų žaidėjų meistriškumą, o Plocko turnyro organizatorių gebėjimas vaikams sukurti tikrą futbolo šventę yra išties vertas pagarbos,“ – pabrėžė jaunųjų žalgiriečių komandos treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)