Visgi Lietuvos rinktinės žaidėjai ir sirgaliai geriausiai atsimena 2014 metų rugsėjį Sarajeve vykusią dvikovą. Tuomet įveikę aikštės šeimininkus rezultatus 3:2 lietuviai pirmą ir kol kas vienintelį kartą iškovojo kelialapį į pirmąją Deviso taurės varžybų grupę.

32-ejų metų amžiaus vilnietis Jonas Jakubonis buvo vienas iš galbūt dvidešimties Lietuvos teniso rinktinės sirgalių, kurie iš arti stebėjo Lietuvos tenisininkų triumfą Sarajeve.

„Prieš porą metų nutaręs vykti į Bosniją, tiesą pasakius, nemaniau, kad turime daug šansų nugalėti kortų šeimininkus. Todėl istorinis mūsų komandos žingsnis į pirmą Deviso taurės varžybų grupę tąkart buvo labai maloniai netikėtas. O beveik visus Sarajeve tada pamatytus mačus galiu drąsiai rikiuoti savo gyvai matytų teniso susitikimų viršuje“, – prisimena J. Jakubonis.

„Mirza Basičius turbūt iki šiol kartais susapnuoja pirmą to susitikimo akistatą prieš Ričardą Berankį. Ir pabudęs išpiltas šalto prakaito nesupranta, kaip nelaimėjo. Įveikęs Ričardą pirmuose dvejuose setuose trečiame ir ketvirtame jis užtikrintai pirmavo, tačiau galutinio taško padėti taip ir nesugebėjo. R. Berankis įveikė varžovą penktame sete ir išvedė Lietuvos rinktinę į priekį. Tas mačas truko geras keturias valandas, per kurias pražudžiau turbūt daugiau nervų ląstelių nei per ketverius metus prieš tai“.

Anot vilniečio, daug vilčių lietuviams buvo suteikusi ir Lauryno Grigelio ir Damiro Džumhuro mačo pradžia, tačiau antrosios Lietuvos raketės trauma tas viltis sužlugdė.

„Laurynas tada puikiai pradėjo susitikimą ir laimėjo pirmą setą 7:6. Visgi nugaros skausmai visiškai sukaustė mūsiškį ir ketvirto seto pradžioje jis pasitraukė iš kovos. Na o lemiamą tašką akistatoje su bosniais padėjo R. Berankis, 6:4, 6:4, 6:4 įveikęs tą patį Džumhurą. Galvoju, kad tai buvo vienas kokybiškiausių mano matytų Ričardo mačų“, – sako J. Jakubonis.

Paklaustas, kas dar paliko įspūdį tame susitikime, vilnietis nedvejojo – aplinka ir sirgaliai.

„Pradėkime nuo to, kad arenoje Sarajeve akis graužė nuo vietinių viena po kitos rūkomų cigarečių, o palubėje ant aukšto bokšto įsitaisęs TV operatorius nuorūkas mesdavo tiesiog apačion. Na o bosnių sirgaliai vietomis kūrė tikrai neprastą ir siautulingą atmosferą. Ypač tuomet, kai jų žaidėjams būdavo sunku ir tokio palaikymo ar spaudimo teisėjams labai reikėjo. Atrodo dabar ateina mūsų eilė parodyti, kad ir mes galime palaikyti saviškius ne ką prasčiau“.

Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos teniso rinktinių susitikimas rugsėjo 16-18 dienomis įvyks „Siemens“ arenoje Vilniuje. Mačo nugalėtojai 2017 m. žais pirmoje Deviso taurės varžybų grupėje.

Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinių tarpusavio dvikovų istorija:

2005 m., Egiptas. Deviso taurės trečios grupės susitikimas

Rolandas Muraška – Bojan Vujič 3:6, 6:3, 0:6;
Daniel Lencina – Ivan Dodig 6:4, 7:6 (7:5);
Rolandas Muraška/Daniel Lencina – Bojan Vujič/Ivan Dodig 4:6 2:6.

2007 m., Egiptas. Deviso taurės trečios grupės susitikimas

Daniel Lencina – Mirza Basič 7:6 (7:5), 6:1;
Ričardas Berankis – Zlatan Kadrič 6:1, 7:6 (7:4);
Ričardas Berankis/Gvidas Sabeckis – Mirza Basič / Ugljese Ostojič 3:6, 3:6.

2008 m., Armėnija. Deviso taurės trečios grupės susitikimas

Daniel Lencina – Aleksandar Marič 6:4, 3:6, 6:4;
Gvidas Sabeckis – Aldin Setkič 6:4, 7:5;
Daniel Lencina/Gvidas Sabeckis – Mirza Basič/Tomislav Brkič 3:6, 7:6 (7:5), 3:6.

2014 m., Bosnija ir Hercegovina. Deviso taurės antros grupės susitikimas

Ričardas Berankis – Mirza Basič 5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 6:4;
Laurynas Grigelis – Damir Džumhur 7:6 (7:5), 1:6, 1:6, 0:1;
Ričardas Berankis/Laurynas Grigelis – Mirza Basič/Tomislav Brkič 6:3,
6:3, 7:6(4);
Ričardas Berankis – Damir Džumhur 6:4, 6:4, 6:4;
Lukas Mugevičius – Nerman Fatič 7:6, 3:6, 4:6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją