Vienintelį ir pergalingą įvartį 34 minutę įspūdingu baudos smūgiu pelnė saugas Gratas Sirgėdas iš „Amberg“ klubo. Beje, G. Sirgėdas pirmame mače užsidirbo raudoną kortelę.

Po šios pergalės mūsiškiai aplenkė andoriečius ir turnyro lentelėje pakilo į penktą vietą.

Lietuvos U-21 rinktinėje debiutavo gynėjas Dominykas Barauskas, taip pat iš Vokietijos atvykęs puolėjas Manfredas Ruzgis. Mūsiškiai pradėjo rungtynes nervingai ir 10 min. išėjęs iš vartų vos skaudžiai nesuklydo vartininkas Edvinas Gertmonas, tačiau palikęs baudos aikštelę jis susiprato laiku išspirti kamuolį į užribį.

Šeimininkų gretose pavojingi buvo Danielio Romanovskio ir Eligijaus Jankausko smūgiai iš kraštų, tačiau svečiai taip pat nesnaudė ir E. Gertmonas turėjo pademonstruoti savo meistriškumą po Rogerio Nazarro smūgio.

30 min. lietuviai įžaidę kampinį turėjo puikią progą, bet gynėjas Vytas Gašputis į vartus nepataikė. Po keturių minučių pavyko įmušti. G. Sirgėdas atliko baudos smūgį kairiajame krašte ir puikiai užsuko kamuolį į viršutinį kampą nuo skersinio. Prieš pertrauką pora kartų pavojingai smūgiavo varžovai.

Antrajame kėlinyje komandos demonstravo vis atviresnį žaidimą, tačiau lietuviams nesisekė tiksliai užbaigti atakų. Puikius šansus pasižymėti turėjo Julius Momkus, kuris 71 min. atsidūrė vienas prieš vieną, bet atleido kamuolį ir jį sugavo vartininką. 80 min. pastarasis vos sugraibė kamuolį prie savo vartų linijos, kur jau laukė J. Momkus. 87 min. po kontratakos kamuolys baudos aikštelėje atšoko Eligijui Jankauskui, bet šis nepataikė į vartus.

Lietuviai iškovojo minimalią pergalę ir pakilo į penktą grupės poziciją. Paskutinėse rungtynėse spalio mėnesį mūsiškiai namuose žais su Slovėnijos ir Italijos ekipomis.

U-21 Lietuva: Edvinas Gertmonas, Dominykas Barauskas, Vytas Gašpuitis, Lukas Artimavičius, Sigitas Urbys, Dominykas Barauskas, Lukas Artimavičius, Donatas Kazlauskas (72 min. Justas Lasickas), Gratas Sirgėdas, Daniel Romanovskij (90+2 min. Karolis Šilkaitis), Eligijus Jankauskas, Manfredas Ruzgis (59 min. Julius Momkus). Atsargoje: Tomas Švedkauskas, Aurimas Tručinskas, Domantas Šimkus, Donatas Šėgžda.

Antros grupės turnyro lentelė:

1.Italija761013:219
2.Slovėnija750217:515
3.Serbija641117:313
4.Airija73049:119
5.Lietuva82064:176
6.Andora91081:233

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)